Henrik Pettersson, #1

Geim

Game : A Thriller
Bok av Anders de la Motte
Geim är första delen i Anders de la Mottes succétrilogi om Henrik Pettersson. Den belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 2010 och har med sina starka kopplingar till samtiden hyllats för att vara nyskapande inom thrillergenren. Henrik "HP" Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar känna till det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse: ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela. Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har stenkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare ... Är det någon som leker med henne? Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill spela?
Wow säger jag.
Detta är första delen av 3
Buzz och Bubble är del 2 och del 3

Jag fastnade direkt i denna boken. En bok där huvudperson Mats hittar en telefon och ett spel som utspelar sig i verkligenheten.
Man ska göra olika saker och så får man olika poäng. Allt filmas av någon och läggs ut så att andra kan se det och bedöma det som man gör.

Det är mycket med ryckande och lättläst man vill bara vända sida och veta hur det går.
Det är rätt korta kapitel för det mesta vilket leder till att man ska bara läsa ett kapitel till och sen ett till.

Jag läste ut denna boken på ett par dagar och sen var det bara att fortsätta med del 2 och 3.
Hela serien tog mindre än 1 månad och då är jag ingen snabbläsare eller någon som läser mycket i vanliga fall.

Efter att ha läst denna trilogi så läser jag allt av Anders De La Motte. En författare helt i min smak.

Högsta betyg både till boken och författaren.
Jag har nu läst ut boken "geim" av Anders De La Motte

Vi får följa syskonen Henke och Rebecca. Henke är en småhustlare som skiter i det mesta och när han hittar en telefon som bjuder in han till ett spel där man kan tjäna pengar och bli lite som James Bond så tackar han ja direkt. Rebecca är utbildad polis och försöker göra allt enligt reglerna. Hur långt kan man gå för att tjäna pengar? Kan man skada sin egen syster?

Anders skriver otroligt bra, det är spänning från sida ett och den följer med dig genom hela boken. Du får följa dem två huvudpersonerna både i nutid men även vad som hände innan. Rekommendera denna bok som hans andra böcker!
Lite annorlunda bok men rolig och nytänkande. Fick sina skrattanfall och man myste emellanåt. Dock var det väldigt mycket snalg ord och lite för barnsligt men i det hela så blev det ändå en helhet på berättelsen. Jag ser fram emot att få läsa de andra delarna.
En snabb bok där mycket händer. En perfekt början på en perfekt trilogi.
HP är en trovärdig karaktär. En ung kille som ser sig själv som otroligt häftig. Det blir lika mycket en berättelse om den konstiga mobilen och spelet som en berättelse av dagens uppmärksamhets bekräftande generation och att vara källkritisk.