Han som föddes att möta mörkret, #1

Vargbröder

Wolf Brother
Bok av Michelle Paver
Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och måste fly. Hans far ligger död bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn - en demon med kraft att förgöra världen ... Torak har gett sin döende far ett löfte. Han ska söka upp Världsandens berg för att få hjälp att besegra demonen. Hans enda följeslagare är en övergiven vargunge och tillsammans ger de sig av på en lång och farofylld vandring genom Storskogen. När det röda ögat står högst på himlen måste Torak möta sin fiende ... Vargbröder utspelar sig för 6000 år sedan och är den första delen i en mycket spännande bokserie som snabbt blev en internationell succé. Toraks och vargungens kamp mot Ondskan är ett äventyr som absolut inte får missas! Översättare:Birgitta Gahrton, Illustratör:Alvaro Tapia
Början på en fantastisk serie som utspelar sig på stenåldern. Huvudpersonen träffar en vargunge och deras äventyr tar fart i en kamp om överlevnad och träffa på nya folkslag med annan kultur och annat sätt att leva. Du lär dig om stenåldersmannens liv samtidigt som det är otroligt spännande. Ett mästerverk som börjar här i denna bok och fortsätter i hög kvalité.
🐺Vargbröder🐺
Av Michelle Paver

En underbar bok för unga nyfikna läsare. Boken beskriver trovärdigt ett liv i naturen, samhörigheten och med respekt för djuren och andra stammar.

Torak är ute i skogen med sin far som så många gånger innan. Pappan blir skadad, Torak blir ensam kvar men möter han en vargunge.
Kapitlen växlar lite mellan Toraks och Ulvs perspektiv. Det hårda livet att leva i naturen utan andra vuxna speglas på ett tydligt sätt i de situationer de utsätts för.

Skriven med härligt charmigt språk som ökar känslan i kapitlen. När vi vandrar med Torak och Ulv i livet som det var för ca 6000år sedan. Då vill man bara veta hur de ska lösa det stora problemet...detta gör att man slukar boken i ett nafs.

Hela familjen har tagit del av boken. Alla uppskattade den mycket 🙏
Betygen delas ut som följer:
5/5 dottern 13år
5/5 sonen 11år
4/5 maken/pappan
4/5 mitt

Det som drar ner betyget för oss vuxna att det kändes som det blev lite bråttom på slutet😉