Stum sitter guden

Bok av Anna Jansson
Maria Wern och hennes poliskollegor får ett bestialiskt mord att utreda. En man och flera djur har hittats hängandes i träd, i en skog nära Uppsala, en bit utanför Kronoköping. Genom mannens mage har någon stuckit ett spjut. Här finns likheter med ett nio år gammalt fall, men finns det något samband?
Debuten med Maria Wern som huvudperson, startar starkt med push in i handlingen direkt och intressanta notiser om asatron för som Maria själv säger det man lärde sig i skolan har försvunnit. Jag tycker den är riktigt spännande. Läs!
Debutromanen om polisassistenten Maria Wern. En man hittas mördad i en skog utanför Kronköping, nära Uppsala. Mannen har tillsammans med en hund och flera andra djur mördats bestialiskt. Någon har stuckit ett spjut genom mannens mage och hängt honom i ett träd. Hundens ägare var den som upptäckte dåden och larmade polisen. Maria Wern och kollegorna förfasas över grymheten men minns ett liknande fall nio år tidigare, i Uppsala. Om det finns ett samband undersöks, men ju närmre Maria kommer sanningen desto farligare blir det för henne och hennes nära och kära.

Skrämmande och hiskeligt spännande läsning i denna kriminalroman, men kanske inte något för den som är känslig för ett visst mått av övervåld.