Drömfångaren

Bok av Marcus Tallberg
Freija, Embla och Ivalde är tre ungdomar som har flytt från militärskolan Bionbyr. Nu vill de starta en revolution och avslöja korruptionen. Vägen dit är dock betydligt svårare än vad de räknat med. De är efterlysta och jagade av fienden. För att stärka sina krafter tar de hjälp av det mystiska kattfolket. Boken är en fristående uppföljare till boken Kraften.
Här har vi uppföljaren till den dystopiska romanen Kraften som fick toppbetyg av mig. Min förväntan var således hög när jag tog mig an Drömfångaren. Jag fann det svårt att komma in i boken, den grep inte tag i mig såsom Kraften gjorde. Men jag ville ändå ge den en ärlig chans eftersom att jag tycker om karaktärerna och den postapokalyptiska värld som de lever i. Efter drygt halva boken hände något och jag började känna engagemang i storyn. Det blev riktigt spännande och handlingen bjöd en och annan plot twist. Liksom i Kraften, låter Tallberg avsluta Drömfångaren med en cliffhanger, som får mig att hoppas att nästa bok inte dröjer alltför länge.
Boken hade behövt ytterligare en korrläsning, en hel del slarvfel, stavfel och grammatiska tokigheter förekommer. För det är onödigt att låta en grymt bra berättelse störas av språkliga missar, inte sant?
Drömfångaren är en värdig uppföljare till Kraften, men den fyller inte hela kannan. Men ☕☕☕☕ rykande gott te blir det i alla fall. Läs!! Men inte utan att läsa Kraften först, det blir bäst så.
❥ Recension

Del två i serien. Första boken heter Kraften.

Till att börja med, så att jag bara får det ur mitt system, så vill jag klaga på korrekturläsaren som enligt min mening gjort ett otroligt dåligt jobb. Det är språkliga felaktigheter, stavfel etc boken igenom som stör läsupplevelsen och det känns inte ok.

Detta var ett fartfyllt äventyr med ett otroligt spännande slut! Den här bokseriens största tillgång och styrka är de fantastiska miljöbeskrivningarna och världsbygget. Det är detaljrikt, målande och påhittigt. Jag tycker även mycket om att Tallberg är så noga med inkludering och normbrytande karaktärer. Historien är fängslande och det ökar på spänningen att man som läsare hela tiden får fundera på vem som går att lita på och inte.

Det enda jag har lite svårt för i boken är en del av dialogerna. Ibland blir de lite för krystade och överdrivna för mig. För många och övertydliga känsloyttringar. Det kan kännas lite PK och pedagogiskt och förstör känslan lite av en spännande fantasy/dystopi.

Boken får 🐿️🐿️🐿️🐿️ av 5.
Neeeeej! Vad var det där för slut? Jag behöver mer! Jag vill inte vänta på sista delen. Jag behöver svar och det är nu.

Wow säger jag bara, tyckte första boken var väl okej och jag var lite osäker om jag ville läsa uppföljaren eller inte. Så glad över att jag ändå gav dem en chans för inte blev jag besviken. Under hela dagen (när jag inte har sovit på grund av den här jädrans värmen) har gått åt att läsa denna pärla. Jag har flyttat mig från soffa till sängs göra gånger för att hitta en sval plats så jag kan få fortsätta läsa utan problem.

Den här boken är något sjukt spännande även fast den kändes som den bygger upp för det stora slutet. Man går lära känna karaktärerna mer på djupet och mer om deras speciella krafter. Det är mycket känslor inblandade, fast inte på ett romantiskt nivå (dig, de är syskon). Relationen mellan Freija, Embla och Ivalde svajar när man är i en sådan utsatt situation men se hur de kommer närmare varandra är verkligen höjdpunkten av den här punkten. Helt klart min favorit trio.

Och slutet, jag måste verkligen få prata lite snabbt om slutet. Jag vill inte spoila er så läs på egen risk. Jag kommer inte nämna namn men herregud vad jag förvånad jag blev över att en person gjorde som hen gjorde. När man minst anar det och verkligen tror att hen är på deras sida så Bam blir man förråd. Jag trodde verkligen på dig! Hur vågar du göra så? Men vem vet? Det kanske inte är vad man tror ändå.

Rekommenderar den här boken till dig som vill ha en dystopisk bok med människor med olika krafter. Den passar även dig perfekt som inte vill att romantiken ska vara i fokus som många dystopiska romaner kan vara. Verkligen läs den här boken, den magiska trion är här för att rädda din tristess, någon du absolut inte kommer att känna när du läser denna bok