Första hösten: röd skymning

Bok av E. P. Uggla
Fyra veckor har gått sedan det stora utbrottet, och det värsta tycks vara över. Dammet från blommorna har lagt sig som en mörk skugga över landet, men de smittade utgör inte längre något hot. De har slutat jaga och börjat dö. Men just som Sverige tycker sig se ljuset i tunneln kommer nästa obehagliga överraskning. Plötsligt täcks träden av löv i en nyans ingen sett förut - en onaturlig och intensiv röd. Vad betyder det här? "Första hösten: röd skymning" är den fristående fortsättningen på "Första hösten: blå gryning" och tar vid där föregående bok slutar. E.P Uggla är en svensk författare. Hon debuterade 2017 med den dystopiska skräckromanen Första hösten - blå gryning.
3 utgåvor
Välj utgåva
Röd skymningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188185778
Första hösten: röd skymningSvenska - E-bok
ISBN: 9789189115064
Röd skymningSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726539486
Som jag sett fram emot den här uppföljaren!! Och jag tycker att, trots att den kan betraktas som fristående, ska läsas som just en uppföljare. För största behållning och bästa läsupplevelse.
Jag har ju en förkärlek för dystopier och ville kasta mig huvudstupa över Röd skymning när den låg i brevlådan häromdagen, men jag lyckades besinna mig. För jag både ville och inte ville börja läsa, för den skull att då tar historien om Charly och Adam snart slut. För Röd skymning är den avslutande delen. Och nu är den historia, jag har slagit igen boken. Jag kan konstatera att E.P Uggla har gjort det igen. Skrivit en rakt igenom ruggigt spännande skräckis i bästa dystopikostym. Språket är rappt och handlingen likaså, karaktärerna är intressanta och Charly är apcool 😉. Det är fint att se hur Charly och Adam utvecklats genom dessa två böcker, och hur betydelsefulla de kommit att bli för varandra i en fatalt förändrad värld. Läs den, men som sagt, läs båda!! Första hösten: Röd skymning får ☕☕☕☕➕ en väl tilltagen påtår. This is my cup of tea!!
Mycket bra uppföljare till förra boken. Boken var svår att lägga ifrån sig och i princip sträckläste hela boken. Nya karaktärer introduceras men de flesta av de gamla favoriterna i förra boken är så klart kvar. I dagens värld känns den inte alltför långt ifrån någon som skulle kunna hända. Kan rekommendera starkt!