Första hösten: röd skymning

Bok av E. P. Uggla

Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av skymningslandskapet. Myndigheterna gör en kraftsamling och hoppet spirar. Sverige kan ta sig ur det här. Det är då de kala, frosttyngda trädgrenarna får onaturligt röda löv.

Första hösten: röd skymning är en fristående uppföljare till Första hösten: blå gryning. Den tar vid där Första hösten: blå gryning slutar och låter oss följa både nya och gamla karaktärer i den avslutande kampen mot den förödande smitta som blommorna för med sig.

"Jag har aldrig fått såna rysningar som när jag läste Röd skymning."

- OARYA.se

Mindre

Fyra veckor efter utbrottet. Blomdammet har svepts upp i atmosfären och evig skymning råder i Sverige. Men de smittade jagar inte längre. De dör och förvandlas till en del av... Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Röd skymningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188185778
Första hösten: röd skymningSvenska - E-bok
ISBN: 9789189115064
Första hösten: röd skymningSvenska - Okänt
ISBN: 9788726539486
Betyg 5
Som jag sett fram emot den här uppföljaren!! Och jag tycker att, trots att den kan betraktas som fristående, ska läsas som just en uppföljare. För största behållning och bästa läsupplevelse.
Jag har ju en förkärlek för dystopier och ville kasta mig huvudstupa över Röd skymning när den låg i brevlådan häromdagen, men jag lyckades besinna mig. För jag både ville och inte ville börja läsa, för den skull att då tar historien om Charly och Adam snart slut. För Röd skymning är den avslutande delen. Och nu är den historia, jag har slagit igen boken. Jag kan konstatera att E.P Uggla har gjort det igen. Skrivit en rakt igenom ruggigt spännande skräckis i bästa dystopikostym. Språket är rappt och handlingen likaså, karaktärerna är intressanta och Charly är apcool 😉. Det är fint att se hur Charly och Adam utvecklats genom dessa två böcker, och hur betydelsefulla de kommit att bli för varandra i en fatalt förändrad värld. Läs den, men som sagt, läs båda!! Första hösten: Röd skymning får ☕☕☕☕➕ en väl tilltagen påtår. This is my cup of tea!!
Mycket bra uppföljare till förra boken. Boken var svår att lägga ifrån sig och i princip sträckläste hela boken. Nya karaktärer introduceras men de flesta av de gamla favoriterna i förra boken är så klart kvar. I dagens värld känns den inte alltför långt ifrån någon som skulle kunna hända. Kan rekommendera starkt!