Katt som husdjur

Katt är det vanligaste husdjuret i Sverige följt av hund. Katter är mer självständiga och många upplever att katter lever sina liv mer på sina egna villkor.
Mina tre underbara katter gör mitt liv värt att leva, både i mot- och medgång.

Leia är 5 år, stor och lurvig. Hon vill alltid vara i min närhet och är den som tröstar mig när jag är ledsen. Då ligger hon vid mitt bröst, spinner högt och slickar mig på handen. Vi går långa promenader tillsammans och hon vaktar mig, det vet jag.

Beyoncè 1 1/2 är en tuff, äkta huskatt som gärna kommer in med presenter i form av små möss och fåglar. Att matte skriker högt och hoppar, förstår hon inte.

I våras skulle hon kastreras men då hade Corona brutit ut så ingen veterinär hade möjlighet att göra det. Givetvis gick det som det gick och 21 juni låg Beyoncè och jag i soffan. Hon tryckte sin baktassar mot mina lår för varje sammandragning hon fick.

Hon födde två små pojkar på 150 gram var och som hon har varit den perfekta mamman åt. Men ute har hon till sin förtvivlan inte fått vara sedan hon födde.

Nu har den ena pojken fått ett underbart hem där jag får träffa honom när jag vill.

Den andra pojken tänker jag behålla, för jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Fler bebisar blir det inte, nu är Beyoncè kastrerad och den 28 september får hon äntligen ut och leka igen.

Även Dobby som bebisen heter ska kastreras om några månader. Då får han springa fritt i den härliga lantliga miljön vi bor på.

Ett liv utan katter är inget liv alls. De har alla olika personligheter och man vet aldrig vad de kan hitta på på. En spinnande kisse i soffan är nog det bästa som finns.

Hälsningar Kristina som alltid haft katt.
Jag har tre håriga grabbar. Puppi, TjockaKatten & Bobo.
De två förstnämnda är 7 år och den sistnämnda är 2 år.
De driver mig till vansinne och får mig att hitta gråhårstrån lite överallt. Ja, inte bara på mitt egna huvud utan precis alla mina kläder är fulla av deras päls. Men - det gör liksom ingenting.

Kärleken man får av en katt går nästan inte att beskriva. Den är genomgod, rak och det finns liksom inga krusiduller att tala om.
Att ha en spinnande katt på bröstet samtidigt som du läser en bra bok - vad kan slå det?

Jag älskar mina grabbar, villkorslöst och starkt.
Skaffa katt för tusan!
En egen berättelse
Vill skriva lite hur jag känner mig i nuläget såg att man fick skriva om annat än böcker . Min räddning och tröst i livet är att jag har min älskade katt tindra vid min sida varje dag hon hjälper mig att få dagarna att gå runt. Men hon börjar bli gammal 10 år nu vad ska jag göra när du inte finns vid min sida?, min älskade vän. Känner att jag bara kan prata med dig på riktigt kanske är det dig jag vågar vara helt ärlig med, om hur min situation ser ut hur ska jag överleva detta?.