All denna vrede

All the Rage
Bok av Cara Hunter
En tonårsflicka hittas irrande omkring i utkanterna av Oxford, uppriven och omtumlad. Hon berättar att hon blivit indragen i en bil, att någon dragit en plastpåse över hennes huvud och sedan kört henne till en avskild plats där hon blivit utsatt för övergrepp. Ändå vägrar flickan att anmäla sin förövare. Kriminalkommissarie Adam Fawley påbörjar en utredning men kommer ingenstans eftersom flickan inte vill samarbeta. Döljer hon något och i så fall vad? Och varför får Adam en känsla av att han har varit med om det här fallet tidigare? När ytterligare en flicka försvinner har Adam inte längre något val. Om han inte börjar gräva i sitt förflutna, kanske den här flickan inte kommer tillbaka. CARA HUNTER är en brittisk författare bosatt i Oxford. Hon debuterade med den hyllade romanen Hemmets trygga vrå där hon för första gången introducerade oss för kriminalkommissarie Adam Fawley. All denna vrede är den fjärde boken i serien om Adam Fawley. "Cara Hunter berättar lysande om familjerelationer, men i en värld där omgivningens åsikter alltid går att läsa på nätet. Fast vad är sant, och vad är bara spel för gallerierna?" Lotta Olsson, DN "En lättläst och spännande kriminalroman med många oväntade vändningar. Det är en annorlunda berättarteknik som höjer tempot och gör berättelsen mer spännande. Karaktärerna är levande och trovärdiga, liksom miljöskildringarna från Oxford och dess närområden. Språket är enkelt och Jan Rishedens översättning välgjord." Kent Lidman, BTJ "Nya böcker av Cara Hunter har snabbt blivit måsteläsning. Skriven med en ovanlig språklig närvaro, som bara kan beundras och som gläder varje läsare trots att temat är mörkt." Kapprakt "Ännu en smart bladvändare av en av mina favoriter, Cara Hunter. Jag bara älskar att LB Förlag ger ut den här fantastiska författaren!" Bibbloagneta "En tät, spännande och genomträngande bok man inte kan släppa taget om." I min bokhylla
All denna vrede är den fjärde delen i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley i Oxford. Det är också den fjärde boken som jag läser. Jag gillar Cara Hunters sätt att skriva med en finurlig intrig där spelplanen ständigt ändras om. Inte förrän man läst ut den sista sidan så kan man vara säker på hur det ska gå, för Hunter lurar ständigt ut läsaren på små villospår. Så också i denna!
Jag upplevde att den här boken var aningens seg mellan varven och den hade inte riktigt samma driv som de innan. Men det går inte att komma ifrån att Hunter är skicklig på det hon gör, All denna vrede är en välkonstruerad och välskriven kriminalroman. Hunters böcker sticker ut i floden av kriminalromaner och den sympatiske och väldigt mänskliga huvudkaraktären Fawley är intressant att följa och lätt att tycka om. Jag ser fram emot att följa honom i fler böcker framöver och se vart det bär iväg både privat och i yrkeslivet.