Vilma och den lösa tanden

Head in the Clouds
Bok av Abby Hanlon
Vilma har en lös tand. Hon är så upphetsad över detta att hon nästan inte kan prata om något annat. Hennes syskon blir galna på henne (som vanligt). Men vad värre är, häxan Gloria Glufs blir svartsjuk och kommer på att hon ska kidnappa tandfén och sno hennes jobb! Vilma får ta alla sina vänner, både de verkliga och de som är på låtsas, till hjälp för att rädda tandfén åt jordens alla barn och för att få sin peng ... Vilma och den lösa tanden är den fjärde boken om Vilma. Här får vi träffa både nya och gamla vänner och låtsaskompisar, precis som det ska vara i Vilmas fantasifulla och knasiga värld. Abby Hanlon är lärare och barnboksförfattare från Brooklyn. Tidigare delar i serien: Vilmas vilda värld, Vilmas riktiga kompis och Vilma Superhjälte.
Andra gången som vi här hemma läser om alla 4 böcker. Denna gången i ett svep. Det är roliga och delvis igenkännande för dottern hemma. Fungerar även väldigt bra för högläsning. Illustrationerna passar väldigt fint och är intressanta i sig.
Rekommenderas för den som letar efter barnböcker
Vad jag tycker om den här boken! Den är rolig, spännande och superbra. Jag gillar verkligen Vilma som karaktär och känner igen mig väldigt mycket i henne från när jag var i hennes ålder. Jag gillar även att det är skrivet på ett roligt sätt. Det blir aldrig långtråkigt att läsa utan det är något roligt som händer hela tiden. Det gillar jag verkligen. Sen är illustrationerna roliga och kompletterar texten väldigt bra med pratbubblor och tankebubblor. En perfekt bok för nybörjarläsaren eller som högläsningsbok.