Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter

Bok av Lars Lerin
Långt östpå skogen, nedom Klatterberget och Gäddtjärnsbråten, bortom Lillpytt och Koögat, ett stenkast från Skabbhaget och Fiskbyttan, strax intill Månskullen, ligger ett litet boställe kallat Skräddartorp. Där bor Elsa Karlsson med sina 28 katter. En heter Liten och han är inte stor, men han är större än Jätteliten. Och där syns Gråmor. Och Gullpiga, som har två vita morrhår. Och Tuggeliten. Och Chefen som sitter och glanar jämt som om han menade sig till Norge. Och Gammelgrå med vingelsjukan. Och Klotrund med de trasiga öronen. Och Den bättre med sex klor på varje tass. Gäspan, hon har en tunga så ynkligt lång. När hon gäspar tittar den ut som en strut. Men Bitarkatten, honom får du stryka på en gång, sedan hugger han. Lilljons är född ute, en morgon satt han på trappan och bara fanns. Visst är det en alldeles egen värld hon lever i, Elsa i Skräddartorp. Som rådde här en annan årstid än ute i den soliga världen, som om klockorna stannat och lämnat Elsa och hennes katter kvar i sin egen tid. Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter är Lars Lerins andra barnbok, en berättelse i ord, fotografier och akvarell.
Åh denna underbara Lars Lerin ! Denna underbara berättelse om Elsa som bor långt upp i skogen med sina katter. Fantastiska bilder och samtidigt sorglig . Denna tar jag fram och läser ofta eller bara tittar på alla bilder!
En härlig läs- och tittupplevelse. En Fin hyllning till en tid som varit. Fantastiska illustrationer och foton!

Sen jag läste ”Trollet är inte hemma” har jag önskat en ny bok av Lars Lerin. Nu har jag Äntligen fått läsa en ny bok av Lerin; ”Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter”.

Vi får träffa Elsa och flera (om inte alla) av hennes 28 katter. Den ena med det konstigare namnet än den andra. Men samtliga härliga personligheter och Alla är viktiga för Elsa. Dem är den stora anledningen till att hon inte vill flytta ifrån sitt älskade hus Skräddartorpet.

Tycker om Lerins vackra bilder tillsammans med fina fotografier på både Elsa och hennes katter.

En bok som berör!
Jag gillar böckerna av Lars Lerin. Inte bara för de utsökta akvarellerna utan också för hans sätt att berätta en historia. Det här är egentligen en barn och ungdomsbok men det är något tidlöst över den här historien och som kattälskare kan man ju inte annat än att förälska sig i Elsa och alla hennes katter. Alla med en egen personlighet och en egen historia. Precis som Elsa själv. En vacker och tänkvärd bok för alla åldrar. En bok att låta ligga framme för att bläddras i.