I rättvisans tjänst

RÄTTVISA
Bok av Johan Eriksson
"Jag vill berätta från insidan om de människor jag mött. Om de skyldiga och de oskyldiga. Om hur smal livets väg ibland kan vara. Om skuld och ansvar i en värld där allt inte kan beskrivas som svart eller vitt. Om människorna bakom rubrikerna. Jag vill också berätta om livet som försvarsadvokat. Om mina tankar och moraliska dilemman. Om att försvara dem som lever på livets skuggsida, men också dem som aldrig trott att de skulle behöva anlita en försvarare. Om att faktiskt försöka hjälpa någon som många hatar och föraktar. Om en tid i stormens öga." Advokat Johan Eriksson blev känd för allmänheten när han försvarade Rakhmat Akilov efter terrordådet på Drottninggatan. Det här är hans historia om livet som advokat, skildrat genom en rad olika fall som på olika sätt belyser rättvisans svårfångade väsen.
Johan Eriksson skriver enkelt, fascinerande och intressant om sina fall som försvarsadvokat. En mycket intressant bok att läsa.
En sakligt och  professionellt skildring av arbetet som försvarsadvokat. Hela boken genomsyras av en stark medmänsklighet. Där författaren lyckas gestalta inte bara brottet utan ge en flerdimensionell bild av människan bakom. Johan Eriksson visar också boken igenom hur viktigt det är att vi har ett fungerande demokratisk rättssamhälle.