Änkorna på Österlen, #2

Stormen

Bok av Sara Paborn
Filippa är tillbaka på Österlen. Mamma Mona har bestämt sig för att gifta sig med Ali, takläggaren som hon mött för bara några månader sedan! Och inte nog med det. Hon tänker sälja den stora Skånegården, Filippas barndomshem, köpa en svindyr husbil och bege sig ut i Europa. Håller hon på att bli sol-och-vårad? Det är inte bara Filippa som vill sätta stopp för bröllopet. Även Brigitte, grundaren av änkornas förening för renovering av gamla hus, ser hela sitt livsverk äventyrat om hon förlorar sin kompanjon Ali. Oväntat starka krafter sätts i rörelse för att stoppa bröllopet. Samtidigt är en kraftig storm på väg in över landskapet. Uppföljaren till "Änkorna på Österlen" är en hejdlös berättelse med mycket igenkänning, värme och skratt.
Filippa är åter på Österlen hos mamma Mona. Mona och Ali planerar bröllop och Filippa börjar bli misstänksam.
Står det rätt till?
Ska de sälja huset?

En storm är på väg och alla vill säkra sina saker. Ali's dotter och barnbarn dyker upp.

En spännande fortsättning och kul att följa kvinnorna i föreningen.
Betyg 3+
Det här är en kortroman som handlar om Filippa som tillbringar em del av sin sommar hos sin mamma Mona nere i Skåne för att delvis hjälpa henne att underhålla huset. Genom en förening på nätet har de sen tidigare hittat en hantverkare Ali som mamma Mona blivit förälskad och deras romans håller i sig och nu planeras ett bröllop mellan dem.

Det här är den andra delen om Änkorna på Österlen, jag har inte läst den tidigare och kanske påverkar det min läsupplevelse. Det var absolut inga problem att komma in i handlingen men det kan ha varit en fördel om jag vetat lite mer om vad som hänt tidigare för att kanske hänga med lite bättre, så det ligger absolut på mig. I övrigt tycker jag att det var en lättlyssnad bok som var händelserik. Det var en varm och fin roman som är fylld med kärlek, intriger och relationer och jag gillade den och det skulle va kul att få läsa mer om Filippa, Mona och Ali.