Life, Love and Passion

Bok av Tony Irving
Som liten kille fick Tony Irving höra att han var onormal och sinnessjuk. Hans pappa tvingade honom att sluta dansa. Den annorlunda grabben som tyckte om att sy och sticka och som älskade sin dans skulle vara som alla andra, spela fotboll och absolut inte sticka ut. Detta är Tony Irvings nakna berättelse om livet innan han blev en av våra mest välkända nöjesprofiler. Om hur han tappade fotfästet i relationen till sig själv och de han älskade, om den smärtsamma resan genom två äktenskap med två olika kvinnor, om konflikterna, självdestruktiviteten och våndan över att inte hitta sig själv. När kändisskapets fantasivärld ligger öppen blir sökandet efter en egen identitet än mer komplicerat. Det här är berättelsen om hur den lille killen Tony, som fick höra att han var onormal och sinnessjuk, ändå kunde utvecklas till en trygg och tolerant och varm man, långt från den skräckinjagande domaren i Lets Dance.
2 utgåvor
Välj utgåva
Life, love and passionSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187009082
Livet, kärleken & passionenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179099732
Jag har alltid misstänkt att Tony Irving är nån annan än den han visar upp i ett visst dansprogram på TV. När jag fick möjlighet att köpa hans självbiografi Life, Love and Passion som han har skrivit tillsammans med Linda Newnham, köpte jag den inte till mig själv. I stället gav jag bort två exemplar, båda med en hälsning till mottagarna från författaren. Nu har jag lånat och läst ett av exemplaren.

I den lilla boken på cirka 200 sidor berättar Tony Irving om sin bakgrund i England och uppväxten i en byhåla där fadern var hyllad sporthjälte. Fadern, som krävde att sonen skulle sluta dansa och sluta var bög. Och sonen försökte och försökte och så småningom hamnade först i USA sen i Sverige. Han gick på nitar, han blev självupptagen kändis, sanningssägare och sen…

Den bild som växer fram av Tony Irving bakom kändisfasaden gillar jag mer än den jag har sett på TV. Men jag har också hört den via hans medverkan i radioprogrammet Äntligen lördag på MIX Megapol. Boken bekräftade alltså mina misstankar. En del språkliga missar och lite svengelska står jag ut med. Jag liksom hör Tony Irving säga de ord som står i boken, bara till mig. Den här lilla boken är så värd att läsas!

Mitt omdöme blir högt.