En liten bok om mycket bajs

Bok av Anna Hansson

Vet du vilket djur som bara bajsar en gång i veckan? Vilket djur som kan bajsa över 100 kilo på en dag? Och vilket djur som inte bajsar en enda gång på hela vintern? Det, och mycket mer, får du veta i den här boken!

"Det här är en rolig och inspirerande bok med två av många barns favoritämnen kombinerade: djur och bajs! Lotta Myrefelts bilder är en skön mix av realism och humor. De är färgglada och vänliga, och gör en på gott humör. Författaren, som också är lärare, har lyckats med något som är varje god pedagogs kännetecken: att berätta något som är så fascinerande, att läsaren genast vill veta mer. Jag blev själv så nyfiken att jag var tvungen att googla för att få veta mer om vombatens kubformade bajs samt fördjupa mig i att sengångaren bajsar så sällan att när det väl är dags så har det samlats så mycket att avföringen motsvarar en tredjedel av djurets vikt." Lektör Mona Örjes, BTJ-häftet nr 16, 2020.

Mindre

Vet du vilket djur som bara bajsar en gång i veckan? Vilket djur som kan bajsa över 100 kilo på en dag? Och vilket djur som inte bajsar en enda gång på hela vintern? Det, och mycket mer... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
En liten bok om mycket bajs!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789189147713
En liten bok om mycket bajs!Svenska - Okänt
ISBN: 9789189147812
Detta är en humoristisk bok för förskoleåldern som behandlar olika djurs bajs. Boken innehåller en rad märkliga, roliga och ibland även lite småäckliga fakta. Vissa av djuren är mer välbekanta och andra mer ovanliga såsom okapi och havsanemoner.
Visste du exempelvis att havsanemonen både äter och bajsar med munnen?

Jag högläste boken för barnen här hemma som både blev facinerande och stundvis lite äcklade över boken. Vi tyckte dock att de olika uppslagen varierar i kvalite när det kommer till innehållet.
Uppslagen om sengångares bajsvanor facinerande oss samtidigt som det inte kändes som något nytt att elefanter bajsar väldigt stora högar.
Men som vanligt skriver Hansson tydligt och lättillgängligt för sin målgrupp. Boken når fram till barn den tänkta målgruppens ålder.