Det återvunna plagget, årets julklapp 2018

Presenttips
Idag är det så lätt att hitta bra begagnade kläder. Äldre ovanliga kläder är ett uppskattat presenttips från mig. Tips - är du utomlands, leta upp spännande antikaffärer och loppismarknader!
Det finns mycket fina kläder som är värda en andra chans!
Skona både miljö och plånbok och handla secondhand.
Min son ska få en scoutskjorta som är köpt begagnad i julklapp.
Jag är av den åsikten att julklappar och presenter med fördel kan inhandlas second hand. Det är roligt att kunna handplocka något unikt. Självklart är plagget jag ger bort i fint skick och nytvättat. Jag själv blir glad av att få presenter som är köpta på loppis eller som min vän har använt. Återbruk är helt enkelt grejen och ligger helt rätt i tiden. Bra för plånboken, miljön och inte minst för huden som slipper kemikalier som oftast finns i nya kläder.
Idag blommar secondhand-butiker mer än någonsin och det har blivit helt legalt att gå på loppis och fynda. Inte konstigt om man tänker på att det är både miljövänligt och ekonomiskt.

Om man ger sig själv lite tid och kanske besöker fler än en butik så gömmer sig underbara plagg i klädraderna. Visst, det finns halvslitna lågprisplagg där också men av och till hittar man en skatt. Välvårdade plagg som ofta har några år på nacken sydda med omsorg och i kvalité. Kvalité som man skulle få betala dyrt för om det var ett nyköp.

Det är ju inte alltid man hittar något i sin egen storlek, men känner man att man hittat "en pärla" så kan man fundera på om någon annan skulle uppskatta plagget. Var bara noga med att syna plagget så man inte upptäcker fläckar, tappade knappar, unken lukt osv. Naturligtvis ska plagget tvättas och ev. strykas innan du slår in det i paket.

Sådana här gåvor är givna med hjärtat, man har tänkt mycket på en väns eller släktings personlighet och möjlighet att få bära något unikt. Skulle det inte falla i smaken så finns klädinsamlingscontainrar lite varstans och plagget kan bli någon annans lycka.
Miljövänligt och hållbart att ge bort återanvända/secondhand plagg i present. Oftast kan vi hitta massa goa fynd på loppisar och secondhand butiker. Det är även snällt för plånboken och oftast håller plaggen bättre än när du köper kläder i butiker som H&M och Gekås.
Ge bort dom present till närstående , vänner . Otroligt tacksamt att få barnkläder som andra vuxit ur till sina egna barn!
Man kan göra otroliga fynd på loppisar på begagnade kläder!

Jättekul att kläder lever vidare på andra.

Man kan få tag i unika kläder som ingen annan har.

Ha alltid som regel att tvätta inköpta kläder innan användning.