Kött, vilt, fågel

Bok av Tommy Myllymäki
"Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker." Gourmet Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter. Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan. Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning. Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse dOr EM, 2011 silver i Bocuse dOr VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur. Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström. Allt om Vin "Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur." King Magazine "I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt." Residence Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto. MatMagasinet Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt. Gourmet
Titeln överensstämmer väldigt väl med bokens innehåll, det är recept och information om tillagning av kött, fisk och fågel. Utöver grunder i början av boken inleds varje avsnitt med en kortare introduktion till hur varje typ av kött ska hanteras och tillagas.

Recepten sträcker sig från en nivå som även den mest köksutmanade kan hantera, till rejält komplicerade som tar träning för att lyckas väl med. Det finns dessutom recept för att hantera det mesta av djuret, vilket är mycket bra ur ett hållbarhertsperspektiv. Illustrationerna är tack och lov inte överarbetade med eklektiskt rekvisita utan visar maten på ett ärligt sett.