Kvinnan utan hjärta

Bok av Lars Bill Lundholm
Under täckmantel som narkoman misshandlar kriminalkomissarie Jack Larsson två poliser. Han stängs av och passar på att vara ledig i skärgården, som han känner väl. Men allt är inte som det verkar. Saxarös rektor verkar vara inblandad i kriminella affärer och när en kvinna hittas mördad tar Jack sig an fallet. Men det går inte som tänkt och när dottern Astrid plötsligt försvinner ändras allt.
Polismannen är under utredning men hamnar ändå mitt händelsernas centrum då rektorn på hans dotters skola hittas mördad. Vad är det som händer på skärgårdsön och hur många är inblandade. Pengar, sociala problem, lite kärlek och bra personporträtt. Boken ger spänning in i det sista.
Detta är del två i serien skärgårdsmorden. Del 1 tyckte jag mycket om och har sett fram emot denna del 2.
Den gjorde mig inte besviken. Polisen Jack och hans dotter Astrid är i centrum för berättelsen då som nu. Det tragiska som gjort att hon väljer att inte prata är lika närvarande i denna bok. Parallellt med morden och det polisiära i boken så är Jacks privatliv stor del av den. Relationen och svårigheten att vara närvarande med sin dotter. Relationen med sin pappa som är ganska bräcklig efter dålig kontakt under uppväxten. Jack är en person jag gärna läser mer om och ser fram emot att få se hans karaktär växa. Hur relationen med dottern kommer utvecklas.

Det är många personer och flera historier parallellt men det stör inte och det är inga problem att hålla isär dem alla.

Det sker brutala mord på ön och Jack som egentligen är avstängd får bli den som leder fallet. Spännande från början till oväntat slut som blev en cliffhanger....