Den längsta vägen hem

Bok av Anne-Marie Davis
Den framgångsrika advokaten Hillevi återvänder till barndomsorten Svängsta i Blekinge för en sommar, utan en aning om vilka konflikter som väntar runt hörnet. Inom henne gror en längtan efter barn, men hennes man Philippe är orubblig på den punkten. När hon träffar sin ungdomsförälskelse Fredrik blir hon påmind om hur annorlunda saker och ting hade kunnat vara om hon inte flyttat till Stockholm. Samtidigt möts hon av misstänksamhet och hot när det visar sig att en av hennes klienter tänker köpa upp ortens stora fabrik. Hillevi slits mellan lojaliteter och plikter och märker inte att någon verkar bevaka henne. Dessutom plågas hon av det dåliga samvetet över att ha fört Fredrik bakom ljuset när hon flyttade hemifrån, och hon bestämmer sig för att berätta sanningen. Den längsta vägen hem är en relationsroman kryddad med romantik och spänning, men är också en nostalgisk skildring av en trygg uppväxtort som dras med när förändringens oroliga vindar blåser utifrån. Vad händer när man tvingas stå ansikte mot ansikte med sitt förflutna - och inte längre kan fly? Anne-Marie Davis växte upp i Svängsta i Blekinge och bor i Stockholm. Hon har jobbat inom domstol, bolag samt på advokatbyrå både i Sverige och USA. Numera arbetar hon som bolagsjurist. Skrivandet fördjupade hon sig i via en författarkurs, och nu skriver hon så fort hon får en chans.
Den längsta vägen hem är en otrolig relationsroman som stundvis får det att göra ont i mitt hjärta. Boken är lätt att sluka och huvudkaraktären Hillevi är en stark kvinnlig karaktär.

Romantik, mord, barn som inte fått växa upp med sina biologiska föräldrar och skvaller i en ort där alla känner alla. Den längsta vägen hem har allt som behövs för att skapa en bra relationsroman. Författaren har gjort ett bra jobb med att göra Hillevis yrke intressant.

Boken behöver en uppföljare såklart! Jag måste få veta vad som kommer hända med Otto, Klara, Philippe och Hillevi.

Den längsta vägen hem får 5/5 stjärnor i betyg! Detta är en fantastisk debut!

Recensionsexemplar fått från Hoi förlag.
Längsta vägen hem handlar om Hillevi som kommer från Svängsta i Blekinge och har blivit en framgångsrik advokat i Stockholm. Hon är gift med Philippe och lever ett lyxigt liv med långa arbetsdagar, märkeskläder och god mat. När hennes firma får ett uppdrag på hennes hemort att sammanställa information kring ett uppköp av ortens största och kanske enda riktiga arbetsgivare så får Hillevi åka hem och möta många arga bekanta från ungdomen och när det visar sig vara hennes ungdomskärlek som är VD för företaget så blir det inte mindre knepigt.

Vem är det som hotar och förföljer henne, hur kommer det gå för orten, vad är det för hemlighet som Hillevi har hållit i alla år och vad hände egentligen den kvällen ute på Kastellet?
Boken är riktigt bra, även om den i vissa delar var lite sorglig. Oförutsägbar och en riktig bladvändare, hade verkligen svårt att lägga undan boken. Ville bara veta mer och mer. Författaren har med perfektion virat ihop dåtid med nutid och jag tycker det är lätt att hänga med i berättelsen. Boken får högsta betyg av mig (och lite mer därtill) och kan varmt rekommendera er bokvänner att läsa denna!
Hillevi bor med sin man Philippe i Stockholm och jobbar som advokat.
Så får hon ett uppdrag i sin gamla barndomsort, Svängsta i Blekinge.

Hon ser resan som en kombinerad semester- och jobbresa.

I Svängsta möter hon sin gamla ungdomskärlek, Fredrik. Han är VD på företaget hon ska undersöka.
Hillevi inser att känslor inte är över.

En välskriven relationsroman med mycket spänning och romantik. Flera oväntade händelser inträffar, vilket man inte väntat sig, men som gör det ännu mer spännande.
Boken är en riktig bladvändare, svår att lägga ifrån sig.
Jag föll direkt för den här boken!
Det är en relationsroman men tempot är högt och boken innehåller även spänning och en hel del överraskningar.
Det var svårt att lägga ifrån sig den när man hade börjat läsa.

Boken handlar om den framgångsrika advokaten Hillevi som bor i Stockholm och är gift med fransmannen Philippe.
En sommar återvänder hon till sin barndomsstad i Blekinge för att som affärsjurist göra en företagsundersökning inför ett eventuellt uppköp åt en kund i Kina.
De är intresserade av att köpa den lilla ortens fabrik där väldigt många i samhället jobbar, även flera släktingar.
Det ses inte med blida ögon att hon representerar ”fienden” som troligtvis vill flytta fabriken utomlands.
Under denna sommar händer mycket i Hillevis liv. Hon får känslor för sin ungdomskärlek Fredrik, som brutalt dumpade henne när de skulle flytta ihop.
Samtidigt känner hon sig iakttagen och bevakad och hon får även hot på sin mobil om att hon ska lämna staden.
Vem är det som skickar dom?

Parallellt får vi följa en annan historia om en flicka i ett lyckligt hem med en trygg barndom vara liv snart slås i spillror.
Man får inte reda på vem denna flicka är förrän sent i boken.

Boken tar, på ett intresset sätt, upp hur det är att jobba som advokat med långa timmar och oerhört lite fritid. Och hur svårt det är när det man alltid har trott är det man vill i livet inte stämmer längre.
Den handlar också om svåra val man tar i livet som kan få följder och sen påverka en varje dag för resten av livet.
Och också om det där svåra, att vända hem till allt det vanliga som är så tryggt men som man alltid kämpade för att ta sig ifrån...

Jag tycker så mycket om denna boken!
Ser fram emot att läsa mer om författaren.