Tonårsdrömmar

Bok av Pernilla Gillback
Hasse var 15-åringen som satt på pojkrummet i Gustavsberg och drömde om att bli rockstjärna. En dröm som slog in över en natt. Han kastades in i ett liv med turnébussar, droger och trånande tjejer. Jag var en 15-åring som tillbringade sex dagar i veckan på Operan som balettdansös. Uteliv sågs inte med blida ögon från operaledningen. Allt jag ville var att dansa och festa, och samtidigt bygga min karriär. Ett framträdande på Måndagsbörsen med Noice ändrade allt! Noice hade det jag inte visste att jag sökte, och Hasse var den perfekta kombon av sockersöt och livsfarlig. Men hur skulle det kunna bli vi två? Tonårsdrömmar - Noice, Hasse och jag är en bok om tuggummidoftande popromantik, tonårsdrömmar och en musikindustri som, i sin iver på framgång, bäddar för undergång. 40 år efter Noice genombrott, och 17 år efter Hasse Carlssons död, berättar journalisten Pernilla Gillback utlämnande om sina år tillsammans med popidolen, och om sin egen karriär i dans-och showgrupper.  "I boken ger jag min version av vad som pågick när inte media var med. Jag bygger berättelsen på djupintervjuer och egna erfarenheter från åren jag levde ihop med Hasse. Vissa delar är helt autentiska, andra skulle kunna hänt på det sätt som i boken. Vissa personer anges med sina rätta namn, andra namn är utbytta." / Pernilla Gillback
Pernilla 15 år o balettdansös på o Hasse Carlsson 15 år sångare i den oerhört populära gruppen Noice. Två tonåringar från två väldigt olika världar. Hasses liv kantas av vilt festande o droger, Pernillas liv som balettdansös är helt emot allt sånt. Men så träffas de två o blir ihop. Nu många år senare delar Pernilla med sig av sitt liv med Hasse Carlsson, Ett bedårande barn av sin tid.
En bok som tog mig tillbaka till min tid som Noicefan, en bok som fick mig att känna o faktiskt gråta. En mycket bra bok som jag kommer läsa fler gånger.
Det är 80-talet och Noice har nyligen slagit igenom efter att de varit med på TV.

Hasse var 15-åringen som drömde om att bli rockstjärna. Drömmen slog in och förändrade Hasses liv för alltid. Nu var hans vardag droger, fester och tjejer som trånade efter honom.

Pernilla som också var 15 år, dansade nästan varje dag som balettdansös på Operan.
Efter att hon sett Noice på TV, var Hasse allt i hennes liv. Han var den perfekta killen för henne. Men hur skulle hon få kontakt med honom, och få honom intresserad?

Pernilla betättar om livet med dansen och med Hasse, innan, under och efter deras år tillsammans. Hur det var och hur det kunnat vara.

Det är tragiskt att läsa om Hasse och hur det gick utför, även om man kände till det. Jag var själv ett Noicefan så man följde ju dem under flera år.

Här får vi en inblick i Hasses och Pernillas liv som vi inte kunnat få på samma vis tidigare. Som gammal fan tycker jag det är kul och intressant så här 40 år efter deras genombrott och 17 år efter Hasses tragiska död.