When We Were Kings

Podcast med Erik Niva och Håkan Andreasson
Erik Niva och Håkan Andreasson berättar om fotbollsklubbar och säsonger som på ett eller annat sätt satt avtryck i historien - ikoniska milstolpar såväl inom fotbollen som ekonomiskt, politiskt och kulturellt.
Riktigt hög klass i samtliga avsnitt jag lyssnat på (15-20).
Lyssnade nyss klart del.1 om det forna storlaget GAIS och vilka felaktiga beslut och även ren otur som gjorde att det blev ett rejält fall och tronskifte i Göteborgsfotbollen.
Men det blir ändå svårt att inte beundra deras supportrar som verkar brinna något otroligt för klubben.
Det verkar ju även smitta av sig på spelarna. Jag menar, hur många klubbar skulle få med sig nästan samtliga spelare klubben önskade när de åkte ur Superettan för att spela tillbaka dem igen (vilket de lyckades med i år) när samtliga definitivt hade kunnat gå till ett annat SE lag?
Även kul bonusinfo med The Original 6!
Mycket bra jobbat, ser redan fram till del.2!
Rekommenderas för den som gillar sport
Fantastiskt bra podd för oss fotbollsfantaster. Genomarbetade avsnitt där man verkligen får veta allt som finns i temat. Plus i kanten för Erik Niva och Håkan Andreasson, programledare tillika sportjournalister som verkligen kan sin sak.
Det är ett imponerande arbete som läggs bakom varje avsnittet. En utmärkt podcast för dig som via fotbollsintresset också vill veta mer om de ekonomiska, politiska och kulturella strömningar som påverkade tiden.
Helt. Jäkla. Fantastisk.
Gillar du fotboll? Politik och historia? Grattis - det här är podden för dig! Här får du veta mer än du visste att du ville om fotbollsspelare och klubbar, politiken bakom vissa beslut och historiken som påverkat stormatchers utgång. Fenomenal podd!