Sommarskuggan och kalasbuset

Bok av Tina Mackic
- VAR ÄR SOMMARSKUGGAN? Den ilskna rösten ekar genom korridorerna på barn-tv. Den store superbusaren är försvunnen igen och alla har fått order att leta. Men kistan finns inte där, den är långt, långt borta. På parkeringen utanför tv-huset står den lilla lastbilen med vidöppna bakdörrar. Lastutrymmet gapar tomt. - Vi måste hitta kistan innan någon annan gör det. Tänk om någon tar på sig dräkten och börjar busa igen! Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför skuggkistan ska låsas in en gång för alla. Samtidigt sitter Lykke och Isak i staden med utsikt över Danmark. De har läst en ramsa för att locka fram Sommarskuggan. Tänk vad kul det skulle vara om superbusaren dök upp på Isaks kalas i leklandet! Det är åtminstone vad Lykke och Isak tror innan kalaset får besök av den magiska dräkten. Sommarskuggan är en av SVT:s absolut populäraste karaktärer. Nu kommer äntligen böckerna om barn tv:s främste busare. Härliga, mysrysliga äventyr skrivna av Tina Mackic, som till vardags skriver tv-manus om - just det, Sommarskuggan.
Gillar era barn Sommarskuggan? Då bör ni absolut läsa barnböckerna med denna svarta långa figur med morrhår, gula ögon, långa fransar och gummihandskar.

Lily och jag har läst ”Sommarskuggan och kalasbuset”, skriven av Tina Mackic och illustrerad av Johanna Arpiainen, utgiven av Rabén & Sjögren. Denna bok utspelar sig i ett lekland med födelsedagsbarnet Isak och hans kompis Lykke. De får en gäst som busar lite på kalaset och mysteriet är att lista ut vem som har tagit på sig dräkten. Med ledtrådar får läsarna gissa vem det kan vara. Det momentet uppskattade både mor och dotter.

Vi rekommenderar även den tidigare boken ”Sommarskuggan och halloween-buset” som är riktigt läskig dessutom. Varning om era barn är mörkrädda eller lite nervösa för Sommarskuggan. =)