Laga mat

Aktivitet
Under rådande pandemi har jag och min man roat oss med att leta restaurangrecept och sen hemma försökt kopiera de. Vi älskar att gå på restaurang och vi älskar matlagning. Det är en rolig aktivitet och vi lär oss mycket.
Finns det något roligare än att laga mat och experimentera sig fram?
Ha ett basrecept, men var inte rädd för att testa något nytt.
Släng in en ny krydda du aldrig använt, eller varför inte kolla i kylskåpet om du har något som närmar sig bäst före-datum som du kan använda
Bara din fantasi sätter stopp för denna kreativitet!
Det enda jag inte gillar med att laga mat är att diska! Älskar att hitta nya recept och laga utifrån fantasin av vad som blir över. Så mysigt att göra tillsammans med vänner och familj. Gärna med ett glas vin i handen på helgen.
Att engagera hela familjen: från att diskutera dagens middag eller vad vi ska ha till middag....till att komponera och lägga upp maten så ögat vill ha mer.
Att plocka upp egenhändigt odlade grönsaker från frysen till den planerade middagen...
Att testa nya maträtter och bli förvånade över resultatet, ibland skrattar man så man kiknar åt den brända gratängen eller till att måltiden låter maten tysta mun för att den blev så god.
Ta vad ni har men den familj ni älskar o låt er väl trivas o kivas då kommer maten att bli god, om inte alltid på tallriken så iaf i sinnet.
Värt att testa: Lammfärsbiffar 👌🏻
Att laga mat är en väldigt trevlig aktivitet när man kan göra det utan stress och press. Det kan nästan vara meditativt att stå och röra i puttrande grytor när man har bra musik i högtalarna och något gott att dricka i handen.
Att ha tid till en mysig långmiddag är ju underbart! Gärna tillsammans med partner, vän eller ljudbok. Stå och hacka och fräsa medan man sippar på ett glas vin. En riktigt energigivande söndagsaktivitet!