Bakad potatis

Mat
En maträtt som går att variera i det oändliga...och på det sättet perfekt eftersom man kan anpassa efter allergier/smakönskemål. Min personliga favorit är ugnsbakad sötpotatis med curryröra.
Bakad potatis är cirka det bästa jag vet. Billigt, gott och mättande! Hemma brukar jag göra olika röror beroende på vilken nivå av tid och lyx jag har; skagenliknande räkröra till potatisen som förrätt till fredagsmiddagen (brukar då ta en halv potatis per person) eller fetaoströra med en massa grönsaker på en vanlig måndagskväll
Det här är en god och snabb rätt, som man dessutom kan göra i micron om man vill. Givetvis beror smaken på röran man väljer att ha i men jag gillar någon form av räkröra till och så gärna en god sallad vid sidan av eller rivna morötter.
Lätt att variera. Brukar göra en grekisk-inspirerad bakpotatis med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Servera med tzatziki och en fräsch sallad.
Bakad potatis är jättelätt och smidigt att göra i mikron - tar bara några minuter. Vi brukar göra en enkel vegetarisk röra till i form av sojafärs, stekta champinjoner och havre-creme freiche.