Pojken, mullvaden, räven och hästen

The Boy, The Mole, The Fox and The Horse
Bok av Charlie MacKesy
Bästsäljaren och ettan på New York Times och The Sunday Times topplistor äntligen på svenska! Rikt illustrerad med vackra akvareller. En vardagsfilosofisk tankebok, en modern fabel och en hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap. Illustratören Charlie Mackesys bilder har berört en hel värld. I debutboken "Pojken, mullvaden, räven och hästen" bjuder han in till en sagolik skogspromenad med fyra vänner som diskuterar vad som är viktigt i livet på riktigt: Vad är mod? När är du lycklig? Och finns det något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta? En bok för alla, om modet att våga be om hjälp och värdet av att vara snäll, mot sig själv och mot andra. Och, minst lika värdefullt, om kärleken till tårta! En fin present till den du älskar, inklusive dig själv. "Det här är bland det finaste jag har läst. En hyllning till vänligheten och kärleken. - - - Det är nästan den enda bok man behöver." Monica Lindgren, Go"kväll
En bok fylld av vackra illustrationer och kloka ord!

Det här är en bok Full med vackra svartvita och färglada illustrationer; en Fin upplevelse för ögat!
I boken får vi träffa pojken, mullvaden, räven och hästen; Alla olika men trots allt liknar de varandra på så många sätt.

Samtliga av dem kommer med kloka ord om bl.a. vänskap och hur man kan uppleva saker och ting olika.

En mysig läsupplevelse helt enkelt!
Det är en obeskrivligt fin bok. De korta texterna och bilderna berättar mer än vad man tror vid första ögonkastet. Många saker är så klockrent kloka, i sin till synes enkelhet, att jag tappar andan.

Det här är en bok att ge till sin bästa vän. Att ge till en älskad familjemedlem. Framför allt att ge till sig själv. Den är ett riktigt guldkorn.
Fyra vänner: en pojke, en mullvad, en räv och en häst går ut på ett stillsamt äventyr tillsammans och tänker, pratar och filosoferar om meningen med livet.
Många kloka ord som: "Vad tycker du framgång är? frågade pojken. Att älska, sa mullvaden."
Detta är en bok utgiven av ett vuxenförlag men den kan läsas av både ung och gammal. Det är tidlöst och ålderslöst tänkande som passar för alla människor. Lite som att läsa Nalle Puh i komprimerad form.
Hela boken är vacker, papperskvalitet, bindning, illustrationerna och den "handtextade" texten - en riktig presentbok för dopet, 20-åringen, 50-åringen eller bara till dig själv för att du vill bli lite klokare och gladare.