Min första bok om virus

Bok av Johan Nordholm
Hur fungerar vaccin och varför vill virus ändra utseende? Vilka arbetar med virus och hur kan vi bäst skydda oss från dess sjukdomar? Lär dig på ett lekfullt sätt hur virus fungerar och hur de faktiskt kan hjälpa våra kroppar att må bra. Följ med och bli en virusexpert! Boken är faktagranskad av författare Johan Nordholm, disputerad biokemist som studerade influensaviruset.
Den här boken borde ALLA läsa oavsett ålder. Bra och tydliga förklaringar, intressant fakta samt viktig information!

Vilken bok! Tydliga förklaringar i text med fina och tilltalande illustrationer. Vi får lära oss om olika virus, vad det är som skyddar oss i kroppen, vad virus uppskattar och vad de inte gillar och mycket , mycket mer!

En bok jag varmt kan rekommendera och jag Hoppas att Många, Många människor kommer läsa denna Informativa bok!
Boken är riktad till barn mellan 3-6 år och den berättar på ett lärorikt och kortfattat vis om virus. Till exempel Hur kan virus se ut! Hur vi kan skydda oss mot virus? Hur virus kan komma in i våra kroppar och mycket mer.
Jag tycker om boken den har färgglada bilder, den förklarar både genom bilder och text vilket gör att den blir lättförståelig. Den är intressant och lärorik både för barn och säkerligen för många av oss vuxna också. Det här är en perfekt bok att läsa och utgå från när man vill prata om virus tillsammans med barnen och idag när det är så aktuellt med alla virus som härjar runt i världen så är boken perfekt.
Treåringarna tycker: Treåringarna hade långa diskussioner om egna upplevelser när vi läste boken, och det kändes som att de fick ut mycket av att läsa den. De pratade bland annat om sprutor för vaccin, om förkylningar och om att man INTE ska hosta och nysa utan att hålla för munnen med armen. De gillade illustrationerna och tyckte att det var tydligt vilka virus som var snälla och vilka virus som var dumma.

Mamman tycker: Jag tycker om sådana här lärorika böcker som inte är rädda för att tala om hur det ligger till. Det här är en väldigt tydlig bok i sitt upplägg och den är också väldigt informativ kring virus, att det faktiskt inte bara finns elaka virus, till exempel, är något som det känns som att det ofta glöms bort.

Boken har målgruppen 0–3 år, men jag tror att den även fungerar minst lika bra för barn i åldern 3–6, då det är ganska mycket text och resonemang att följa. I läget världen är i idag, finns det säkert även många vuxna som behöver läsa den för att lära sig hur man ska hosta och nysa.

Illustrationerna är riktigt söta och mjuka och lyfter texten för att göra den mer lättförståelig.
Vad passar bättre än att läsa en bok om virus när vi befinner oss mitt i en pandemi?!
Både jag och bonusbarnen lärde oss en del om virus under tiden vi läste. Tycker också att det var roligt att se hur mycket de förstått om vad som händer i världen just nu.
Jag tycker att boken förklarar vad virus är på ett lättförståeligt sätt som gör att den passar för de lite mindre barnen.
Jag tänker att denna bok kan vara bra att använda sig av när man vill förklara varför de vuxna pratar om "Corona" hela tiden. Boken är alltså högaktuell men kommer även fungera att läsa med barn när vi tagit oss ur denna pandemi.