Shessandras hjärta

Bok av Lupina Ojala
I den här boken får läsaren följa Shessandra, som inte vill göra som föräldrarna har bestämt. Målet var att hon skulle gå in i samma yrke som sin far; att bli krönikör och skriva. Men Shessandra är nyfiken på ett annat liv, att dansa. När en danstrupp korsar hennes väg fylls hennes liv av underligheter och till slut är Shesssandra inne på en farlig väg.
2 utgåvor
Välj utgåva
Shessandras hjärtaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188183460
Shessandras hjärtaSvenska - E-bok
ISBN: 9789188183477
Shessandra drömmer om att bli dansare i templet. Tillsammans med sin bästa vän Manniki smyger de iväg och tränar så ofta de kan.

Men för Shessandras pappa är detta inget alternativ, utan hon ska gå i hans fotspår och bli krönikör.

När en kringresande dansgrupp erbjuder henne att följa med dem kan hon inte säga nej. Hon hoppas att både hennes pappa och bästa vän ska förstå.

Det blir en farlig och riskfylld resa som inte alls blir som hon tänkt sig.

Wow, vilken bladvändare. Så spännande att det inte gick att sluta läsa.
Här finns magi, äventyr, spänning, kärlek, vänskap, svek och sorg.

Jag gillar karaktärerna som är både spännande och intressanta. Men även miljöbeskrivningarna som gör att jag är där i den magiska världen.

Detta är tredje delen, men jag har inte läst de två första och hade inga problem alls att hänga med.
Jag. älskar. den. här. boken.

Som jag sa på instagram så har jag blivit kär, kär i Lupina Ojala och hennes sätt att berätta en historia och denna helt fantastiska värld. Dessa karaktärer smyger in i ditt hjärta och du kan inte låta bli att älska dom. Jag har aldrig läst om en godare person än Shessandra, hon vill verkligen alla det bästa samtidigt som hon är så tuff och vågar att följa sina innersta drömmar även fast de känns stora i stunden.

Jag har sedan tidigare läst Tårpilens år (för inte så länge sedan faktiskt) och Shessandra hjärta utspelar sig i samma värld. Du behöver dock inte ha läst någon av Ojalas tidigare böcker för att hänga med i denna då de är helt och hållet fristående. Jag är helt hundra på att jag skulle älskat den här boken lika mycket även fast jag inte har läst något från denna värld tidigare.

Man är fast från början till slutet och tiden bara flyger förbi när man läser. Jag läste sista halvan under tiden då min stad var helt utan ström och tiden bara flög förbi så jag inte ens tänkte på att det saknades ström (skulle säkert vara annorlunda om det inte var mitt på dagen och jag inte hade dagsljus, haha). Lupina Ojala skriver på ett sätt som man sugs in i historien och det känns som man verkligen är där med de övriga. Även fast danserna inte beskrivs ordagrant så är jag som har två högerfötter inte problem med att se den underbara dansen framför. Men den här boken är så mer än bara dans. Själva berättelsen och händelserna som förföljer gruppen är riktigt spännande och flera gånger blir jag förvånad vad som händer. Vid en tidpunkt så föll även några tårar för Shessandra.

Läs den här boken och njut. Nu ska jag gå och klicka hem mer böcker från Lupina Ojala.