Som om ingenting hänt

Anette Nyberg
Lisa flyttar tillsammans med sin familj tillbaka till Glättinge, orten där hon vuxit upp. Snart blir hennes mamma sjuk och Lisa får rycka in på moderns café. Samtidigt händer också konstiga saker med hennes man. En roman om att klara sig igenom prövningar när livet inte blir som man tänkt sig.
Anette har skrivit en fin debutroman om vänskap, relationer, att kämpa för och nå sina mål och att leva i en förändringsprocess.

Lisa får hela sitt liv och sina värderingar omkullkastat men har en kämparanda och kämpar sig vidare till ett nytt liv- ett liv som hon vill ha det och som hon och hennes familj mår bra av.
Magontet och hjärt-smärtan höll ett grepp om mig nästan från start.

Jag som arbetar med HR (Human Resources) hade ett stort kli i kroppen hur bra karaktärerna och deras beteende beskrivs, hur de för sig i sin arbetsrelation och min hjärna malde på: "Så får man inte göra som medarbetare!" "Det där måste de kalla till möte om" "men de måste ju säga ifrån! Så där får man inte bete sig" "Åh nej, så får man inte hantera det" - Ja ni hör ju 😅

Jag ser mycket fram mot nästa bok om Lisa och livet i Glättringe.
Det här är en välskriven och mysig debutroman. Jag tror att många av oss har drömt om att öppna ett café och denna boken handlar delvis om det.

Vi får möta Lisa som precis har flyttat tillbaka hem till Sverige med sin familj efter att ha bott utomlands i några år.
Planen är att hon ska vara hemma och ta tag i renoveringen och hennes man ska jobba.
Dock blir planerna snart ändrade. Hennes mamma äger ett café men blir sjuk och behöver någon som kan ta över ruljansen.
Detta blir början till en ny karriär för Lisa och hennes syster Anna.
Efter ett tag bestämmer de sig för att ta över caféet. De utsätts för en hel del prövningar med personal som inte gillar förändringar och stamkunder som är vana att knappt betala något.
Lisa finner dock en glädje i sitt hårda arbete och att skapa relationer med kunderna.
Det enda som skaver är hennes relation.
Hennes man jobbar mer och mer och är aldrig hemma. Han går ut på krogen flera gånger i veckan och Lisa känner instinktivt att något är fel.
När sedan allt faller samman skakar det om Lisa i grunden och hon ställs inför svåra frågor om värderingar. Och kan man förlåta alla slags svek?

Det är en mycket bra och lättläst bok.
Det är precis i slutet som det uppdagas saker om hennes man och jag hade önskat att det kom tidigare så att man hade kunnat läsa mer om hans reaktioner på det som kom fram, hur Lisa sen mådde och hur det gick.
Förhoppningsvis kommer det en uppföljning så man får veta mer om hur det gick sen för Lisa.
Jag håller tummarna för det! 😊
”Som om ingenting hänt” handlar om Lisa som flyttar tillbaka hem från New York till Glättinge med sin familj. Snart blir hennes mamma sjuk och Lisa får rycka in på moderns café. Samtidigt händer också konstiga saker med hennes man.

En roman om att klara sig igenom prövningar när livet inte blir som man tänkt sig. Om förändring och att våga satsa på sina drömmar.

En väldigt mysig debutroman som jag verkligen kan rekommendera att läsa och givetvis vill jag läsa fler böcker om Lisa, hennes cafédrömmar och om kärlek...❤️
Boken handlar om vänskap,relationer , att nå sina mål men även motgångar. Handlar om Lisa som flyttar hem med sin familj till Glättringe. Hade tankar att vara hemma fru ett tag när dom kom hem till Sverige igen. Men som jätte snabbt förändrades pga att hennes mamma blir sjuk och någon måste arbeta på hennes café som hon driver. Som Lisa o hennes syster Anna sedan tar över. Mammas personal Malin o Eva stannar kvar.Lisa o Anna ändrar en hel del som inte gillas Händer saker i Lisa familj. Senare vill Anna hoppa av det.