Atlee Pine, #2

Minuten före midnatt

A Minute to Midnight
Bok av David Baldacci
När FBI-agenten Atlee Pine tvingas ta tjänstledigt efter att ha använt övervåld i jakten på en brutal brottsling får hon möjlighet att resa tillbaka till Andersonville i Georgia, där hennes tvillingsyster Mercy kidnappades och försvann tre decennier tidigare. Kanske kan hon äntligen få klarhet i vem som låg bakom kidnappningen. Men sökandet efter ledtrådar leder henne in på en väg kantad av mord, lögner och hemligheter som skakar henne i grunden. Ingenting av det Atlee Pine trott sig veta visar sig vara sant.
David Baldacci är en mästare på att både skriva gastkramande spänning och att göra det med sympatiska personer i huvudrollen. Så även om de ofta är alldeles för smarta, starka och skickliga så köper jag det.

Atlee Pine är precis en sådan person. Här arbetar hon tillsammans med en annan av författarens hjältar, arméns utredare John Puller. Under undersökningen av systerns försvinnande hamnar Pine mitt i en utredning av maffian. En utredning som leds av Puller och visar sig ha kopplingar högt upp i maktens korridorer. Någon försöker stoppa utredningen, någon högt upp i hierarkin.

Spänning från första till sista sidan gör det här till en bok svår att lägga ifrån sig. Och får mig att redan längta efter nästa Atlee Pine-thriller.