Morsarvet

Bok av Christina Erikson
Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Med sig i bagaget har hon ett trasigt förhållande och skulden över att i tjänsten ha skjutit ihjäl en människa. När två kroppar hittas skändade i skogarna runt byn verkar spåren först inte leda någonstans. Mördaren finns inte i några register och dessutom verkar mer än en person vara inblandade. Kyrkoherden i byn erbjuder sig att hjälpa till. Känslorna mellan dem växer och Mildred börjar åter tro på kärleken, trots hans uppenbara problem att handskas med sin hårda uppväxt. Kan han hjälpa henne lösa fallet? Efter hand skönjer Mildred ett mönster. Gärningsmannen är besatt av synd och rening. Och han är inte färdig än ?
Detta är Christina Erikssons debutbok (hon hette Granbom då, nu gift Eriksson).
Den här boken tilltalade mig mycket. Den är väldigt lättläst med ett enkelt vardagligt språk, den är också spännande med ett bra driv. Det är korta kapitel och det gillar jag då det får effekten att man läser vidare och vidare, är ju så kort kapitel så jag hinner ett till... vilket i sin tur sen gör att man fortare och snabbt kommer in i boken!
Mildred Carlesten är polis i en liten by Kungsör, hon kommer dock från Sthlm hit lite ”stukad” efter att i tjänsten skjutit ihjäl en person. Mildred är uppvuxen i Kungsör och hon har även sin syster Louise här som också blir inblandad i fallet som boken handlar om.
Upptakten är att en kvinna som är ute och rastar sin hund hittar en död/mördad man och senare hittas kroppsdelar upphängda i träd av ytterligare en mördad man.
Ja otäckt och spännande blir det men även lite kärlek får plats då Mildred träffar kyrkoherden i byn men är han att lita på?