Saknad

Dödens saga, #1
Tess Williamsson
I en värld där Döden otåligt väntar, där gudar vandrar bland människor och där demoner skymmer solens ljus söker den trolösa feuden Eilan efter ett mycket speciellt barn som försvunnit. Med sig på resan har hon Hope, en prästinna i Zanixs tjänst, Aluinn, vars hår skiftar blått i visst ljus och Taloch, som kan få passionen att flamma upp med bara en blick. En dag möter Eilan en man i skogen. En man hon inte kan glömma, trots deras korta möte, som alltid verkar finnas där när hon behöver honom men som de andra i sällskapet räds. Eilan kan svära på att solen skiner starkare, elden brinner hetare och vattnet i sjöarna är varmare än det borde vara ... Följ med Eilan och Hope i jakten på det saknade barnet.
2 utgåvor
Välj utgåva
SaknadSvenska - Pocket
ISBN: 9789198544749
Dödens sagaSvenska - E-bok
ISBN: 9789198544794
Den här boken var så otroligt svårt att ge betyg till, jag gillade den men samtidigt var det något som inte klickade hos mig.

Jag tror det beror på att allt hände så himla snabbt. Jag som älskar att det tar lite tid att det bygger upp saker för att riktigt lära känna karaktärerna och känslan man får när något väl skiter sig. Tyvärr blev det inte så i den här boken för det blev bara händelse efter händelse att ibland kändes det som jag tappade bort mig eller inte hängde med.

FAST jag måste säga att det som hände i boken var bland det bättre jag har läst, hade bara hoppats att en del saker skulle fått mer tid att få utvecklas innan nästa grej hände. Måste dock tillägga att jag är ingen rollspelare, och jag förstår att det är sådant som händer i ett rollspel med snabba händelser och nu vet jag att det inte är för mig. Jag vill vara där när känslorna utvecklas sakta men säkert så jag förstår pensionen mellan alla olika karaktärer, jag vill vara där och gråta och få mitt hjärta krossat.

Hade gärna att den här boken hade varit uppdelat i fler delar och på så sätt kunnat utveckla en del scenarios som är så viktig i historien. Jag hade lätt läst varje del, även om varje bok var en tegelsten som denna (jag lovar tegelsten är något bra!). Men det menar jag att jag skulle kunna vara fast i denna värld hur länge som helst och Tess Williamsson vackra och unika språk.

Ser fram emot nästa del i serien, för det slutet var verkligen chockade.