Min moster älskar mig

Bok av Sofia Larsson
Spännande, lite småobehaglig och bitvis hjärtskärande. En bok jag rekommenderar varmt!

Det här är den andra boken i "M-trilogin"; den första heter "Mönster" och den kan jag också varmt rekommendera!

I den här boken får vi återigen träffa flera av dem karaktärer som vi träffade på första gången i "Mönster".
Boken börjar två år efter att "Mönster" tog slut. Lollo har påbörjat en utbildning som hon trivs med och flyttat in med Bianca som inger trygghet. Vilket i sin tur är precis vad Bianca behöver av Lollo då hennes tunga, tunga ryggsäck från det förflutna som trycker henne allt djupare ner i skorna.

Vera som snart ska bli sambo även hon upptäcker något som får henne att tänka i nya banor; hon hittar en moster vars historia berör på mer än ett plan. Hon sörjer en moster hon aldrig haft; men börjar mosterns berättelse inverka för mycket på Veras eget liv?

Det är även återigen dags att träffa på mönsterdrottningen Emma som är syster till Lollo. Hennes affär blomstrar och hon tar hjälp utifrån för att få den att blomma ut ännu mer. Men vad är det som stör Emma? Är det något med affären eller är det den nya hemsidan som är problemet?
Jag blev glad när bok. nummer två kom och det var dags att äntligen få ser hur det går för det härliga gänget från "Mönster". Efter att "Min moster älskar mig" är avslutad så önskar jag verkligen att bok nummer tre kommer... Exakt precis nu!

Det här är en bok jag kan rekommendera; men tipset är att du läser "Mönster" först! Får då också passa på att gratulera om du nu inte läst någon av böckerna för då har du verkligen något att se framemot!
Från förra boken, Mönster, fortsätter vi följa Emma, Lollo och Ellinor, men vi får nu även bekanta oss med Bianca och Vera.

Det har gått två år, och en hel del har hänt.

Lollo och Bianca som träffades på behandlingshemmet ska nu flytta ihop, samtidigt har Lollo fått chansen att utbilda sig.

Vera ska bli sambo med Lukas, och för att slippa köpa nytt åker hon hem till sin mamma för att kolla på vinden efter något hon kan ta med sig.
Hon hittar då en låda som tillhört hennes moster Millan, som försvann för 20 år sedan. I lådan finns disketter som visar sig vara Millans dagboksanteckningar. Vera blir nyfiken och vill veta mer.

Bianca får ett telefonsamtal som river upp det förflutna. Orkar hon gå vidare med det hon får veta?

Jag gillade Mönster, som var otroligt spännande, och jag gillar denna lika mycket.

En psykologisk spänningsroman med mycket relationsdrama och spänning. Den har vändningar jag inte räknat med. Det händer mycket hela tiden och man vill bara läsa vidare för att få veta hur det ska gå, så precis som med förra boken sträckläste jag även denna.
Här finns både sorg och glädje och den griper verkligen tag i mig. De flesta karaktärerna gillar jag. Ett gäng härliga människor som fått kämpa mycket.

Detta är andra boken i en serie, och jag hoppas verkligen det kommer en fortsättning.