Drakfödd

Bok av Annie Erixon
Mörker och kyla ligger över Ergoroth sedan två radh’riam förrådde Senatoriet vars tusenåriga välde gick under på grund av deras svek. Över hela landet lider människorna utan att kunna se något slut på mörkret. Men allting förändras när två vänner återförenas efter en lång tid. I och med deras återförening finns det plötsligt ett hot mot mörkret då uråldriga hemligheter riskeras att avslöjas.
Något jag vill att ni är medvetna om är att jag inte klassar mig själv som en fantastik-läsare. Jag drar snarare åt deckare-/mysterie-/thriller-hållet även om jag uppskattar att variera min läsning lite då och då. Det var allt, recensionen går nu att läsa nedan! :)

Som tidigare recensenter har nämnt så behöver man komma förbi de första kapitlen innan man fullkomligt slukas upp av berättelsen.
Boken har en del tillbaka-blickar och en hel del olika karaktärer att hålla koll på men jag tyckte otroligt mycket om den. Den är lättläst och kapitlen är för det mestadels korta, vilket jag just nu uppskattade otroligt mycket. Generellt uppskattar jag korta kapitel bättre.
Jag gillar hur Annie har fått in lite av våra nordiska varelser samtidigt som jag får lite Sagan om Ringen-känsla av historien. Jag gillar också hur hon har fått in delar av vår natur i berättelsen. Ska jag vara ärlig så gjorde naturen, alltså miljön, otroligt mycket för mig. Jag kommer inte ihåg vilket stycke det var men det var ett stycke där omgivningen beskrevs och jag blev helt såld då jag tycker mycket om vår svenska landsbygd. Ser framemot att läsa vidare i serien och se hur det hela utvecklar sig för våra huvudkaraktärer.
Det här är inte den genre jag i första hand väljer när jag ska välja ny bok. Men jag är så glad att jag gav den en chans. Jag slukas av handlingen. Det är verkligen en magisk värld som målas upp för läsaren. Miljöbeskrivningarna ger mig en rejäl WOW-känsla.
Spänning, magi, historia och lite kärlek på det. Det mesta har fått ta plats i den här boken. Men utan att göra den rörig. Det är mycket platser och karaktärer att hålla reda på men allt/alla har sin viktiga plats i historien.
När Skaggi är ung hittas hon av Keiron och hans mäster. Skaggi och Keiron växer upp tillsammans och är radh’riamlärlingar inom Magi och dom finns alltid vid varandras sida. Men en dag blir Skaggi förvisad och lämnar Ergoroth och Keiron blir förtvivlad. Han väljer mörkrets sida och står i tjänst till Kejsaren och efter tusen år av Radhriams välde är det nu mörkret som tar över och folk lever i fruktan för Kejsaren och det monster som Keiron har blivit.
Men efter lång tid möter Keiron och Skaggi varandra igen och Keiron måste lägga band på monstret inom sig medan de tillsammans ger sig ut på ett uppdrag som kan få ett slut på mörkrets välde.

Jag hade väldigt svårt att komma in i boken till en början, men det kan vara min egna tankspriddhet. Men halvvägs in ville jag inte sluta. Och slutet? Det ska vi inte ens tala om! Jag längtar tills Annie Erixon skriver bok nr två.
Rekommenderas för den som gillar fantasy
En ondskefull Kejsare styr Imperiet med järnhand. Tillvaron för människorna är mörk och kall. Folket plågas även av drakar som äter upp deras boskap och sätter städer i brand.
Som unga var flickan Skaggi och pojken Keiron radh’riam lärlingar inom magi. Det var inte lätt för Skaggi att anpassa sig till ett samhälle som skiljer sig mot det hon är van vid. Skaggi blir förvisad och Keiron väljer mörka makters väg. Som äldre möts Skaggi och Kerion igen. Och de har en uppgift att slutföra!

Jag är ovan med fantasy men kunde uppskatta den här boken. Den var välskriven utan att kännas tung med för många olika figurer och platser. Jag hoppas boken nåt ut till många ungdomar.
Rekommenderas för den som gillar fantasy