Dina färger var blå

Bok av Marcus Jarl
Dina färger var blå är en roman om efterlängtade bekännelser och svidande sanningar. Men även om hopp, återväckt passion och stark kärlek. Vad är du redo att offra för att hitta dig själv? Linn Råman jobbar som sjuksköterska på neonatalen. Hennes liv är fullt av dramatiska förlossningar, kuvöser, långa nattpass och krisande föräldrar. Hon längtar efter egna barn, men hennes man, Samuel, har alltid varit tydlig med att han inte vill ha några. Han ägnar sig istället åt att smygtitta i skokartongen som ligger gömd längst in i garderoben. Där förvarar Lina minnena av sin första pojkvän, och kanske även sitt livs stora kärlek, Ted. Han som försvann. En dag är Ted tillbaka. Han säger att han har tre månader kvar att leva och att han vill tillbringa dem med Lina. En önskan som sätter Linas och Samuels äktenskap under enorm press. Lina måste få veta vad som hände den där dagen när han försvann. Motvilligt inser Samuel att det är den enda möjligheten för både honom och Lina att kunna gå vidare.
En bok full av känslor!
Lina jobbar på en Neontalavdelning och är gift med Magnus. Magnus vill leva i ett barnlöst förhållande medan Lina gärna velat ha barn men finner sig i det. Plötsligt dyker Ted upp, Linas livs stora kärlek som hon inte sett på 20 år. Ted har en önskan. Han vill att Lina tillbringar hans tre sista månader i livet tillsammans med honom. Linas äktenskap sätts på prov. Magnus som förstår att Lina aldrig glömt sin stora kärlek är storsint och går med på det för att Lina och han ska kunna fortsätta leva lyckliga i sitt äktenskap. Och Lina vill få svar på varför Ted lämnade henne.
En fantastisk kärleksroman som är både vacker och sorglig. Marcus Jarl har en enastående förmåga att beskriva kärlek och känslor förknippade med både sorg och glädje.
Känslofylld, vacker och sorglig!
Vissa böcker har ett högt tempo och man kan läsa dem lite sådär i förbifarten. Andra böcker är lite långsammare och kräver mer uppmärksamhet. Detta är en sån bok.

Dina färger var blå är en bok som kräver närvaro. Närvaro, tid och engagemang. Att du som läsare är villig att offra din tid på den. Och om du gör det så får du mycket tillbaka. Jag känner igen mig själv i så många frågor, tankar och känslor och stundtals blir det en ganska jobbig läsning. Men den ger mig även styrka och svar.

Marcus Jarl skriver vackert och målande, nästan lite poetiskt. Intrigen smyger sig fram, tassande på tå som för att inte störa. Långsamt ger den dig möjlighet att ta in känslorna. I början upplevde jag Lina som en väldigt egoistisk person men efterhand som jag läste ökade min förståelse för henne beteende. Om du är i rätt mood är detta en underbar bok.
Lina arbetar som sjuksköterska på neonatalen, hon har en stor längtan efter egna barn men hennes man Samuel har tydlig sagt nej. I sin garderob har Lina en skokartong med minnen från sin stora kärlek Ted och den kartongen har Samuel hittat och han ägnar sig gärna åt att smygtitta i den. En dag kommer Ted tillbaka och berättar för Lina att han bara har tre månader kvar att leva och vill tillbringa sin sista tid med henne.....

Jag säger bara WOW - Var börjar jag? En helt fantastisk bok och läsupplevelse, bland det bästa jag läst på länge. Boken är värd så många hyllningar, den är välskriven och uppdelad i tre delar kan man säga, dåtid, nutid och en tid efter nutid. En relationsroman som jag sträckläste med en så beskrivande och målande text, som berörde mig och gick rakt in i hjärtat. Den är fylld med så mycket känslor - kärlek, längtan, sorg, glädje, hopp och förtvivlan, jag blev helt tagen av boken - LÄS boken!