Emma Kreü

Användarprofil

Läsläsläs, så mycket du orkar.?

Kramdjur

Produkttyp

Kramdjur som present

En möjlighet att ge någon som behöver det trygghet och närhet - eller kanske en egen vän för livet? En present som uppskattas länge!

Fallskärmshoppning som present

Bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv - ge någon ett minne för livet. Dock är det inte för alla, så var noga med just vem du ger den till.

Vinprovning som present

En vinprovning är både rolig och lärorik - och det är ännu roligare att ge något som man kan njuta av långt efter att julhelgen är över!

Ostar

Produkttyp

Ostar som present

Ost är både gott och lyxigt - och håller länge med rätt typ av förpackningar. En mycket fin present som kan förgylla vardagen länge!

Insektshotell som present

Otroligt bra för att väcka intresse för och lägga fokus på biologisk mångfald även i mindre miljöer, så som en trädgård.

Chokladask som present

Äskar både att få och ge choklad - alla typer! Dock är det bra att ha koll på vad mottagaren tycker om. Är det mjölkchoklad som är mest populärt eller mörk choklad med hög kakaohalt? Det är ju inte så roligt om det man ger blir stående i något skåp.

Höst vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
Huvudpersonen Vanja har arbetat på en tidning i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon njuter av att skriva, att träffa människor och lyfta sin omgivning. Däremot är hon inte särskilt intresserad av digitaliseringen som både samhället och tidningen genomgår, vilket påverkar hennes karriär negativt. Hon får ett erbjudande: bli digital eller sluta med sex månaders avgångsvederlag. Hon känner att hon behöver fundera och bestämmer sig för att ge sig själv utrymme. Så hon skyller på en arbetsresa för familjen, tar bilen och drar. Men egentligen så checkar hon in på Svalarps gård vid sjön Sommen för att i tre veckor vrida och vända på sitt liv och fundera på vad hon egentligen vill göra i framtiden. Mötet med gården och de som bor där tvingar Vanja till ytterligare funderingar, för ju mer hon funderar desto mer inser hon att hon behöver förändra sitt liv.

Det här är en väldigt mysig berättelse, småputtrig i ordets allra bästa bemärkelse. Varmt och omhändertagande, perfekt läsning för att hålla modet uppe med när de guldgula löven har trillat ner och istället börjat byggas upp i smutsbruna högar. Även en riktigt fin skildring av en klassisk slow burn-relation, där en relation långsamt och moget byggs upp.

Linjen

Bok av Elise Karlsson
Arbetslösheten tär på Emma och när hon väl får ett nytt jobb så går hon in hårt för att etablera sig och göra sig oumbärlig. Arbetet blir en stor del av hennes liv och hennes tillvaro kretsar kring arbetsuppgifter, kollegor - och att alltid göra sitt yttersta. Men när det börjar gå sämre för företaget så blir det helt plötsligt tydligt att ingen sitter säkert, kanske inte ens hon. Linjen mellan arbetsliv och det privata börjar att suddas ut, för är man inte beredd att offra nästan allt för att få vara kvar i de arbetandes gemenskap och slippa att kastas ut i arbetslöshetens limbo...?

Elisa Karlsson är fenomenal på att fånga det outtalade, det som hänger i luften och orsakar ångest. Hon fångar Emma och hennes vilja att offra allt för att kunna känna meningsfullheten av ett tillfredsställande arbete på ett fantastiskt sätt. Som läsare känner man desperationen och rädslan för att bli arbetslös, att inte längre ha en djupare tillhörighet. Karlssons språk är otroligt väl avvägt och finkänsligt, med små och få detaljer lyckas hon förmedla stora känslor. En bok som stannar kvar länge hos läsaren.

Bara lite till

Bok av Simona Ahrnstedt
Storstadstjejen Stellas liv har fallit i bitar. Hon har snabbt förlorat pojkvän, bostad och jobb - men även fotfästet i livet. Hon bestämmer sig för att åka till det enda hon har kvar - sina morföräldrars gamla torp utanför Laholm. Det visar sig vara tomt, smutsigt och utan el och vatten. Livet på landet är skit enligt Stella. Hennes närmaste granne är Thor - änkling, ekobonde och både trevlig och snygg. Utan att hon riktigt vet hur det gick till så börjar hon skapa sig ett liv i Laholm och snart måste hon bestämma sig hur hon egentligen vill göra med sin framtid. Dra vidare eller stanna och undersöka om det skulle kunna bli något mer med Thor?
Glad och rolig läsning, med driv, känsla och framför allt - fokus på kärlek.
Simona Ahrnstedt skriver svensk romance när den är som allra bäst. Hon skriver varmt och engagerande, med klassiska romanceupplägg - men i modern tappning.
Oerhört vacker bilderbok för de allra minsta. Med skarpa färger och dramatik skildras ett litet barns obesvarade kärlek till grannens fina katt. Kärleken är stark, men katten är som katter är - och den väljer att gå sin egen väg. Dramatiskt för de allra minsta.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.