Save Me from Dangerous Men : The new Lisbeth Salander who Jack Reacher would love! A must-read for 2019

Save me from dangerous men
Bok av S. A. Lelchuk
Privatdeckaren Nikki Griffin blir indragen i en våldsam historia där en kvinna mördas. Spåren leder till ett stort techbolag i Silicon Valley. Med mod och envishet tar hon sig an sina motståndare, samtidigt som hon driver en bokhandel i Kalifornien. Griffin tar våld mot kvinnor personligt, och hon ger inte upp förrän hon har hittat de skyldiga.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Google
36 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Save Me from Dangerous Men
36 kr
Bokus
37 kr + 19 frakt
Nikki Griffin är en kvinna som andra kvinnor vänder sig till när de har problem med våldsamma män. Griffin får männen att hålla sig borta genom att framkalla samma känslor som de själva gjort - maktlöshet och utsatthet. Ryktet går, och snart har Griffin knappt tid att sköta sitt vanliga jobb som ägare till en bokhandel.

En dag får Griffin ett ovanligt uppdrag: hon ska bevaka Karin Li, medarbetare vid ett techbolag i Silicon Valley. Lis chef misstänker att hon säljer företagshemligheter. När kvinnan brutalt mördas blir Griffin, som har en förmåga att ta våld mot kvinnor personligt, besatt av att spåra upp Lis mördare. Jakten tar flera olika vändningar, varav de flesta tvingar in Griffin i mycket våldsamma situationer. Spåren leder tillbaka till Silicon Valley. Griffins motståndare drar sig inte för att hota hennes drogmissbrukande bror, vilket leder till att uppdraget blir än mer personligt för Griffin.

Det är lätt att gilla bokens orädda huvudperson, Nikki Griffin. Hon delar flera personlighetsdrag med en annan tuffing, Lisbeth Salander från Stig Larsons millenniumserie. Kombinationen privatdeckare och bokhandlare är spännande, och Griffin strösslar friskt med olika litteraturreferenser. Thrillern är den första i en planerad serie av S. A. Lelchuck.