Rädda mig från farliga män

Save Me From Dangerous Men
Bok av S. A. Lelchuk
Nikki Griffin är privatutredare, men bara på natten. Dagtid jobbar hon som bokhandlare. Nikkis nya uppdrag handlar om Karen Li som kan ha undanröjt ett techbolags affärshemligheter mot betalning. Karen vittnar dock om att hon är förföljd, men hinner inte berätta allt förrän det är Nikki som är i fara.
10 utgåvor
Välj utgåva
Rädda mig från farliga mänSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178351046
Save Me from Dangerous MenEngelska - Pocket
ISBN: 9781471183164
Rädda mig från farliga mänSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351077
Rädda mig från farliga mänSvenska - Pocket
ISBN: 9789178351060
Rädda mig från farliga mänSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178351084
Rädda mig från farliga mänSvenska - Okänt
ISBN: 9789178351053
Nikki Griffin är en kvinna som andra kvinnor vänder sig till när de har problem med våldsamma män. Griffin får männen att hålla sig borta genom att framkalla samma känslor som de själva gjort - maktlöshet och utsatthet. Ryktet går, och snart har Griffin knappt tid att sköta sitt vanliga jobb som ägare till en bokhandel.

En dag får Griffin ett ovanligt uppdrag: hon ska bevaka Karin Li, medarbetare vid ett techbolag i Silicon Valley. Lis chef misstänker att hon säljer företagshemligheter. När kvinnan brutalt mördas blir Griffin, som har en förmåga att ta våld mot kvinnor personligt, besatt av att spåra upp Lis mördare. Jakten tar flera olika vändningar, varav de flesta tvingar in Griffin i mycket våldsamma situationer. Spåren leder tillbaka till Silicon Valley. Griffins motståndare drar sig inte för att hota hennes drogmissbrukande bror, vilket leder till att uppdraget blir än mer personligt för Griffin.

Det är lätt att gilla bokens orädda huvudperson, Nikki Griffin. Hon delar flera personlighetsdrag med en annan tuffing, Lisbeth Salander från Stig Larsons millenniumserie. Kombinationen privatdeckare och bokhandlare är spännande, och Griffin strösslar friskt med olika litteraturreferenser. Thrillern är den första i en planerad serie av S. A. Lelchuck.