Jag släpper dig aldrig

Petra Holst

I en berättelse om svek, otrohet, vänskap och tillit får vi följa bästa vännerna Isabel Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
Jag släpper dig aldrigSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153001
Jag släpper dig aldrigSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472217
Jag släpper dig aldrigSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270156
Jag släpper dig aldrigSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153018
Jag släpper dig aldrigSvenska - Pocket
ISBN: 9789175039916

Recenserad av Göran L

Den här boken handlar om Anna som träffat vad hon tror är sitt livs kärlek. Men riktigt så väl är det kanske inte när det kommer till kritan. Mannen i fråga heter David och arbetar som fastighetsmäklare. Han behandlar Anna som en prinsessa och de lever lite bättre än många andra. Men Anna är svartsjuk, sjukskriven och deprimerad. David har en annan, det är hon övertygad om. Andra menar att det bara är hennes hjärna som lurar henne. Anna blir otrygg och David gör allt vad han kan för att övertyga henne om att han inte har någon annan. Anna drar sig undan från alla, både från David och från sina vänner.

Isabel, ensamstående mamma och vän till Anna, är dock en kvinna David lär känna allt mer. Isabel tror att han bara vill ha någon att prata om Anna men men snart är David mer än den mäklare som förmedlat hennes nya bostad. Hur ska Anna hantera det här?

Vad tycker jag om boken?
Det här är en bok som blandar berättarperspektiven och det på ett snyggt sätt. Här möter man både Annas och Isabels perspektiv. Det handlar om svek, kärlek och psykisk ohälsa när den är som värst. Anna går från att vara en bra fru, till att vara ett offer, för att sedan vara skurken. Är David verkligen den perfekte mannen som drivs till vansinne av Anna? Eller är det han som verkligen är den onde?

Isabel tycks styras av sina känslor och hon vet att hon inte bör ha känslor för sin väns make. Men är hon en kvinna som stjäl andras män eller är hon en bricka i Davids spel?

Det här är frågor som går genom hela boken, och inte förrän i slutet läggs de sista pusselbitarna på plats. En riktig bladvändare som man inte gärna lägger ifrån sig - och jag är inte en person som i vanliga fall gillar relationsromaner.
Göran L Postad på Omnible 13 februari 2020