Jag släpper dig aldrig

Bok av Petra Holst
En roman som handlar om tre kvinnor som varit bästa vänner sedan de var små flickor och gjorde allt tillsammans. Den handlar om vad svartsjuka kan ställa till med och om tilliten vänner emellan. Hur livet är när man är i 30-årsåldern, och om att bli kär i fel man.
5 utgåvor
Välj utgåva
Jag släpper dig aldrigSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153001
Jag släpper dig aldrigSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472217
Jag släpper dig aldrigSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270156
Jag släpper dig aldrigSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153018
Jag släpper dig aldrigSvenska - Pocket
ISBN: 9789175039916
Anna, Isabel och Ellen är tre kvinnor i trettioårsåldern, de har följts åt och varit bästa vänner sedan barnsben.

När storyn börjar är alla tre på fest hos Anna och Ellen är gravid med sitt första barn. Anna har precis blivit sambo med den stilige och karismatiske David, och nu presenterar hon honom för sina väninnor för första gången.

Efter den händelsen hoppar berättelsen fram tre år i tiden. Anna har blivit sjuk i en depression och hon är otroligt svartsjuk på David. Hon är säker på att han har ett förhållande med en annan kvinna bakom hennes rygg.

Isabel och Anna har inte träffats under dessa år och när Isabel är på en lägenhetsvisning råkar det vara David som är mäklare. Hon tycker att han verkar vara en helt underbar man, snygg, trevlig och med mycket humor.

Hon frågar hur Anna mår, David berättar om hennes svartsjuka och hur jobbigt de har det. Isabel tycker givetvis synd om David och tar hans sympati. De har en hel del kontakt eftersom Isabel gärna vill köpa lägenheten, och David håller henne uppdaterad hur det går med budgivningen. Till slut blir det Isabel som vinner och får köpa lägenheten. Nu behöver hon och David inte ha kontakt mer, men de fortsätter att smsa och ses. Isabel blir förälskad i David och hennes känslor blir besvarade.

Precis som Petra Holst andra böcker är denna lika underbar.
Boken "Jag släpper Dig aldrig" är en otroligt spännande och otäck bok, på alla sätt och vis. Det är en bok om relationer, och även en rysare. En bok att sträckläsa och aldrig lägga ifrån sig, inte förrän man fått svar på en massa frågor som dyker upp längs med vägen. Sällan har jag läst en bok som fångar mig så och har mig i sitt stadiga grepp. Boken handlar om vännerna Isabel och Anna, som varit bästa vänner så länge den kan minnas. Anna har länge haft misstanke om att hennes make, David, träffar andra kvinnor... Petra Holst gör det bra, det här är en spänningsroman med mycket hög klass. Jag kan varmt rekommendera denna bok.
Den här boken handlar om Anna som träffat vad hon tror är sitt livs kärlek. Men riktigt så väl är det kanske inte när det kommer till kritan. Mannen i fråga heter David och arbetar som fastighetsmäklare. Han behandlar Anna som en prinsessa och de lever lite bättre än många andra. Men Anna är svartsjuk, sjukskriven och deprimerad. David har en annan, det är hon övertygad om. Andra menar att det bara är hennes hjärna som lurar henne. Anna blir otrygg och David gör allt vad han kan för att övertyga henne om att han inte har någon annan. Anna drar sig undan från alla, både från David och från sina vänner.

Isabel, ensamstående mamma och vän till Anna, är dock en kvinna David lär känna allt mer. Isabel tror att han bara vill ha någon att prata om Anna men men snart är David mer än den mäklare som förmedlat hennes nya bostad. Hur ska Anna hantera det här?

Vad tycker jag om boken?
Det här är en bok som blandar berättarperspektiven och det på ett snyggt sätt. Här möter man både Annas och Isabels perspektiv. Det handlar om svek, kärlek och psykisk ohälsa när den är som värst. Anna går från att vara en bra fru, till att vara ett offer, för att sedan vara skurken. Är David verkligen den perfekte mannen som drivs till vansinne av Anna? Eller är det han som verkligen är den onde?

Isabel tycks styras av sina känslor och hon vet att hon inte bör ha känslor för sin väns make. Men är hon en kvinna som stjäl andras män eller är hon en bricka i Davids spel?

Det här är frågor som går genom hela boken, och inte förrän i slutet läggs de sista pusselbitarna på plats. En riktig bladvändare som man inte gärna lägger ifrån sig - och jag är inte en person som i vanliga fall gillar relationsromaner.