Trollbunden

Spellbound
Bok av Margit Sandemo
Sagan om Isfolket-böckerna är en historisk välupplyst gåva att få ta del av, i romanform. Läsaren får följa Tengels släkt i många generationer och många är de spännande och ibland hemska öden som vi får läsa om. Magin är ständigt närvarande, inte alltid av det goda slaget. Hur ska det gå för Tengel och hans familj?
Trollbunden är den första boken i serien Sagan om Isfolket. Här får vi följa alla ättlingar till Tengel den Onde. Förbannelsen som vilar över hela släktträdet drabbar en del av ättlingarna hårdare än andra. Den onda förbannelsen tog sin början igenom att Tengel den Onde av Isfolket sålde sin själ till Djävulen genom en häxbrygd tillagad med olika örter.
Kitteln som brygden tillagades i grävdes ned och endast den av Isfolkets ättlingar som finner den kan bryta förbannelsen.

Sagan om Isfolket är en serie böcker som ger läsaren en sådan totalt magisk upplevelse genom Sandemos genomtänkta ord. Kanske är böckerna så fantastiskt gripande då hon själv levt i naturen som förr i tiden, för att på ett genuint och äkta sätt kunna beskriva världen och samhället som det var då, i sina böcker.