The Disaster Artist

Film från 2017 regisserad av James Franco
Denna dramakomedi baseras på verkliga händelser och handlar om den unika vänskapen mellan Greg Sestero och Tommy Wiseau. De beger sig till Hollywood för att slå igenom som skådespelare. Detta visar sig snart vara betydligt svårare än vad de trott. Till slut bestämmer de sig för att ta saken i egna händer och producera sin egna film.
Det här kan vara en av de knäppaste, men roligaste filmerna jag sett. Det är en dramakomedi som bygger på den verkliga historien om Greg Sestero och Tommy Wiseau som försöker lyckas i Hollywood. Den naiva skådespelarstudenten Greg möter den konstiga och mystiska Tommy under en dramaklass. De kompletterar varandra där Greg har det typiska utseendet för en skådespelarkarriär, men saknar modet och självförtroendet. Tommys konstiga kläder står ut lika mycket som hans egendomliga beteende. Han har dock karisma och ett stort självförtroende. Greg och Tommy formar en unik vänskap och bestämmer sig för att resa till Hollywood för att förverkliga sina drömmar. Detta tar oanade vändningar när det visar sig att det är betydligt svårare än de trodde. Istället bestämmer de sig för att göra en egen film.

Denna film är hysteriskt rolig och jag kan varmt rekommendera den till alla som gillar komedier baserade på verkliga historier. Skådespelarinsatserna är fantastiska och avslutet har en kul twist. Glöm inte att läsa eftertexterna för att förstå filmens storhet!