Oväsen i Älvdalen

Bok av Annika Andebark
Gertrud utsätts år 1688 för månader av förhör. Det ska bevisas att hon är en trollkona och hon riskerar att brännas på bål. Till slut erkänner hon: hon har varit på Blåkulla. Och är inte ensam. Många andra står på tur och snart utvecklas häxjakten till den största i Sveriges historia. Boken bygger på historiska fakta och är den första delen i serien Eldarna.
Året är 1668 och den lilla socknen i Älvdalen sägs kommer bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om blåkullafärder och snart sprids ryktet att Gertrud har gått på vatten.

Det här är första delen i serien 'Eldarna' och en bok om en av Sveriges största häxprocesser. Jag tycker författaren har lagt ner ett stort engagemang för att få ihop allt till en sådan bra och välskriven bok från olika minnesanteckningar, domar och historisk fakta. Denna bok behövs läsas långsamt tycker jag för att kunna få in alla bybors talan och tankar och även om maktens män. Helt otroligt att något sånt här har hänt i Sverige och det gör att det blir intressant för en själv att läsa om det.