Rapport från ett slakteri

Bok av Lina Gustafsson
I det här reportaget från ett slakteri skildrar Lina Gustafsson en bransch som sällan uppmärksammas. Lina är veterinär och börjar jobba på ett slakteri där hon kontrollerar att lagar följs och att djuren är friska. Här berättar hon om livet vid de löpande bandet, våldet mot djuren, hur samvetet ställs mot avtrubbningen men också om humorn och gemenskapen som växer fram i arbetets monotoni.
En fängslande bok med viktigt innehåll. Hur den svenska gris slakteriet får hållas. oken är skriven i lätt skrift av som ur en dagbok av en veterinär som jobbade i 3 1/2 månad på ett slakteri.
Boken drar verkligen till sig en direkt.
Många frågor snurrar runt i huvudet under läsningen.

Är detta ok? Får man verkligen göra så? Borde ingen gör något åt grisarna? Inhängningarna? Vattnet?
Bedövningen...

Det var några tankar som kom till mig och som stannade kvar efter boken. Tycker du att detta är ok?