Säg nåt då!

Bok av Ida Ömalm Ronvall
Adrian har alltid varit utanför, längst ner i hierarkin. Som tur är har han i alla fall sin bästa kompis Emma vid sin sida. Men precis innan de ska börja nian bestämmer sig Emma för att de inte ska umgås mer. Hon vill ha en förändring, och det verkar innebära att Adrian måste bort, eftersom töntighet smittar. Och plötsligt är Adrian ensammast i världen. Samtidigt dör Adrians mormor och när höstlovet närmar sig bestämmer Adrian sig för att åka och hälsa på sin morfar i Luleå. Mest för att slippa ett ensamt lov i Örnsköldsvik och mammas frågor om varför Emma aldrig hälsar på längre. I Luleå träffar Adrian Vega, som är hans raka motsats. Hon är social, rolig och spontan. Det sprakar mellan dem, förälskelsen är omedelbar. Men det finns ett problem -- Vega tror att Adrian är som hon. Vad kommer hända när hon får veta att Adrian egentligen är ... ingenting?
3 utgåvor
Välj utgåva
Säg nåt då!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789132212352
Säg nåt då!Svenska - Ljudbok
ISBN: 9789132212567
Säg nåt då!Svenska - E-bok
ISBN: 9789132212550
Säg nåt då är en berättelse om Adrian som alltid har varit längst ner i den sociala hierarkin. Han har alltid varit utanför i skolan, men som tur är så har han Emma vid sin sida. Precis innan Adrian och Emma ska börja i nian, bestämmer sig Emma plötsligt för att sluta vara vän med Adrian. Adrian förstår ingenting och han får panik, vad ska han göra nu? Adrians mormor dör plötsligt och när höstlovet närmar sig, bestämmer han sig för att åka till sin morfar i Luleå under höstlovet. Adrian vill ha någonting att göra och slippa alla mammans frågor om Emma. I Luleå träffar han Vega, sociala, modiga och spontana Vega. Hon är hans totala motsats. Hur ska han göra för att Vega inte ska förstå att han inte är värd någonting? Vad händer om Vega skulle förstå vem han egentligen är? Åldersgrupp: 12+
Genre: Tonårsdrama
Antal sidor: 221 sidor
Betyg: 4,5
Förlag: B Wahlströms
Författare: Ida Ömalm Ronvall

Jag tyckte om denna boken, jag gillar att Adrian inte tar något för givet, utan han kämpar på det bästa han kan. Jag gillar Adrian som person och hans fina relation med sin morfar. Boken var väldigt intressant att läsa och jag tror att denna boken kan hjälpa många. Det händer så mycket mer i denna boken som också är intressanta och spännande, men det tänker jag inte spoila. Läs denna boken!