Skogsmulle och den röda fjädern

Bok av Katarina Oldenburg
Hela naturen skakade. Vinden slet i trädkronorna och åskknallarna ekade mellan bergväggarna. Regnet föll tungt och smattrande. Plötsligt slog blixten ner rakt på en sten! Ett vitt sken lyste upp hela gläntan och det dundrade så högt att djuren darrade i sina gömmor. Men lika plötsligt som stormen dök upp försvann den igen och det blev alldeles tyst. Solen tittade fram och dimman skingrades. Hej kollikok, hördes en liten röst bakom den stora stenen. Ekorren klättrade nyfiket ner från sitt träd. Hararna tittade upp ur sina hålor. Vem var det som plötsligt hade dykt upp från ingenstans?
Tillsammans med Skogsmulle får vi lära oss bra knep hur vi ska göra om vi går vilse i skogen. En trygg vän att hålla i handen när saker inte går som det ska. Mysiga illustrationer.

Allt börjar med ett enormt oväder och ut från det springer både Skogsmulle och den här berättelsen. Skogsmulle är ett litet troll som hjälper de som hamnat snett i skogen att hitta tillbaka. Genom sin kunskap och klokskap. Vi får här även träffa hans vänner djuren och de två barnen Sten och Anna.

En mysig berättelse som tänker kan hjälpa barn att komma ihåg olika knep om man skulle gå vilse.