Höstmorden

Bok av Samuel Karlsson
En man försvinner och det enda spåret efter honom är ett par blodbestänkta spår. 10 år senare ger en lagändring polisen Jessica Jackson och hennes kollegor chansen att ta upp det kalla fallet på nytt. Deras undersökningar leder dem snart in i en brottshärva som är långt ifrån kall - den har snarare precis börjat.
Spännande och mycket välskriven bladvändare!
Jag formligen älskade de två tidigare böckerna i Mörkö-serien och hade således höga krav på den tredje. Frågan är om jag blev besviken?

Nej, det blev jag inte. Höstmorden håller precis samma höga klass som dess två föregångare. Det är en spännande och underhållande bok med högt tempo, som en katt- och råttalek som inte går att sluta läsa. Även denna boken har en hel del oväntade vändningar och twister som gör att man aldrig riktigt slappnar av.

Samuel Karlsson har ett fantastiskt och nyanserat språk och han får till mycket bra mordscener utan att skriva en massa om blod och trasiga kroppar, vilket många läsare uppskattar. Kriminalinspektör Jessica Jackson är en färgstark och intressant kvinna och jag tycker om att han låter henne ta mer och mer plats. Miljöskildringarna är väldigt bra och bortsett från alla morden så verkar Mörkö vara en trevlig ö.