Höstmorden

Bok av Samuel Karlsson
En man försvinner och det enda spåret efter honom är ett par blodbestänkta spår. 10 år senare ger en lagändring polisen Jessica Jackson och hennes kollegor chansen att ta upp det kalla fallet på nytt. Deras undersökningar leder dem snart in i en brottshärva som är långt ifrån kall - den har snarare precis börjat.
Spännande och mycket välskriven bladvändare!
Jag formligen älskade de två tidigare böckerna i Mörkö-serien och hade således höga krav på den tredje. Frågan är om jag blev besviken?

Nej, det blev jag inte. Höstmorden håller precis samma höga klass som dess två föregångare. Det är en spännande och underhållande bok med högt tempo, som en katt- och råttalek som inte går att sluta läsa. Även denna boken har en hel del oväntade vändningar och twister som gör att man aldrig riktigt slappnar av.

Samuel Karlsson har ett fantastiskt och nyanserat språk och han får till mycket bra mordscener utan att skriva en massa om blod och trasiga kroppar, vilket många läsare uppskattar. Kriminalinspektör Jessica Jackson är en färgstark och intressant kvinna och jag tycker om att han låter henne ta mer och mer plats. Miljöskildringarna är väldigt bra och bortsett från alla morden så verkar Mörkö vara en trevlig ö.
För mig är det den första boken som jag läser från serien. Men denna gör mig nyfiken på de övriga. Huvudpersonen är polisinspektör Jessica Jackson och jag gillar henne. Hon är rättfram och ärlig. Handlingen är spännande och ledtrådar läggs fram... men det är inte förens i upploppet som lösningen  blir tydlig. Det är skickligt av författaren att hålla mig på halster så länge. Boken fångar in mig och jag är fast. Miljöbeskrivningarna tillför berättelsen dess mörker och fara. Rekommenderas för den som är sugen på spänning.
Höstmorden, tredje boken om Jessica Jackson av Samuel Karlsson.
Lugnet har lagt sig på Mörkö sedan förra boken. Jessica jobbar med sitt ölbryggeri och som polis. Helst vill hon fokusera all sin tid på bryggeriet och få allt klart inför en stor beställning till den årliga höstfesten på ön.
Tyvärr kommer polisjobbet i vägen när en kvinna hittas död, en tonåring är försvunnen och flera händelser riktar blickarna mot ett rån och ett försvinnande som skedde 30 år tidigare.
Jessicas kollega Mattias beter sig lite konstigt under utredningen och är inte riktigt sig själv. Det visar sig att han har personliga problem men ingen kan ana riktigt hur stora dessa är.
Från Mörkö till Libanon är den här bokens ohyggliga resa.
Spännande att läsa och den här delen tilltalade mig mer än förra! Hoppas det kommer fler böcker om Mörkö, men dödstalen får nog sjunka i varje bok så inte ön avfolkas 😄
Utgiven 2020
Detta är den tredje fristående delen i Mörköserien om polisinspektör Jessica Jackson.

Boken är välskriven, spännande och oförutsägbar. Miljöbeskrivningarna är målande och historian har ett bra driv framåt. Precis så som en bra kriminalroman ska vara enligt mig.

Jag tycker om den här serien. Detta är min favorit av de tre som hittills har givits ut. Hoppas på att det kommer fler då jag gärna läser mer om Jessica och Mörkö.
Höstmorden är skriven för att sträckläsas - och det är precis vad jag har gjort. Det går liksom inte att lägga ifrån sig denna bok om en lika brutal som oförklarlig serie mord på lilla Mörkö.

I centrum står den svenskamerikanska polisen Jessica Jackson, som drömmer om att lämna polisyrket för att brygga öl på heltid i det gamla mejeriet där hon bor med sin far - en alkoholiserad gammal konstnär på väg att flytta hem till USA.

Det som gör boken till en sådan högoktanig bladvändare är till stor del en handling som för tankarna till såväl 80-talets klassiska slasherfilmer som till de snåriga deckargåtorna från 60- och 70-talens sydeuropeiska thrillers. Men även den fiktiva ön i sig gör mycket för att driva upp spänningen. Den är precis lagom stor för att en mördare ska kunna gömma sig i mängden och dyka upp på helt oväntade platser, men ändå tillräckligt liten för att alla människor där ska vara direkt kopplade till varandra på många olika sätt - vissa helt uppenbara och andra omsorgsfullt dolda.
Det här är den tredje boken i serien om Jessica Jackson och polidkollegorna och människorna på Mörkö. Jag hade stor förväntning att även denna bok skulle vara lika olidligt spännande som de två tidigare böckerna och jag skojar inte. Fy tusan va bra den här är! Jag kan än inte fatta att den tagit slut. En nagelbitare rakt igenom, lika välskriven och bra förklarat bland olika detaljer och karaktärer. Som vanligt helt enastående! Den här hamnade bland mina "bästa deckare-listan"
Ett par blodiga skor står på en pir efter att en man försvunnit på Mörkö.

Mer än 10 år senare, bryter tre ungdomar sig in i ett igenbommat sommarhus, för att leta efter pengar.
I källaren hittar de en mördad kvinna, vilket skrämmer slag på dem. Medan de springer därifrån ser de att mördaren får syn på dem.

Jessica och hennes kollegor inom polisen får i uppdrag att titta närmare på mannen som försvann för mer än 10 år sedan. Det visar sig vara större och mer aktuellt än de någonsin kunnat tro.

Wow, ännu en bok av Samuel med högt tempo, och en spänning som sitter i genom hela boken. Det går inte att sluta läsa när man väl börjat. Många gånger tror jag att jag vet vem mördaren är, men då kommer en oväntad vändning, och man får börja tänka om.
Miljöbeskrivningar är väldigt fina, vilket gör att man blir nyfiken på Mörkö.

Detta är tredje boken med polisinspektören Jessica. Böckerna går att läsa fristående.
En gammal mordutredning på lilla Mörkö med polisen Jessica Jackson i spetsen kan öppnas igen tack vare en ny lag om dna-hantering. Mannens skor hittades vid vattnet 10 år senare står det ett par damskor där på samma sätt. Men det är inte de enda märkliga kopplingarna mellan fallen.

Jag gillar Samuel Karlssons målande språk
där han beskriver Mörkö och skärgården så väl att jag bara måste åka dit snart.
Jessika är polis med ölbryggar intresse. Hon brygger eget öl och fått en stor beställning till en höstmarknad men den beställningen står inte säker pga att Jessika tidigare haft en affär med en gift man så många kvinnor på Mörkön där de bor hyser agg emot henne.
Skitsnacket är bara en liten del i Jessikas problem då en tonårsflicka blivit kidnappad och man hittar en kvinna mördad.
Vem är denna kvinna och ju mer Jessika rotar i det förflutna ju mer underligt upptäcker hon om bosatta på Mörkön.