Morden på Mörkö

Bok av Samuel Karlsson
Polisen Jessica Jackson har precis fått ärva ett nedlagt mejeri och börjar drömma om att grunda ett mikrobryggeri. Men snart grusas hennes planer när ett lik flyter i land på den lilla ön. Dessutom försvinner en kvinna efter ett party i bygdegården, och Jessica dras in i en härva av hot och svek.
Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer. Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan.
Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade ...
Morden på Mörkö, första boken om Jessica Jackson av Samuel Karlsson.
Jessica har tagit tjänstledigt från polisen i Västervik och landat i sitt barndomshem på Mörkö. Hennes pappa har valt att flytta tillbaka till USA och lämnat huset till henne.
Drömmen att rå om sin egen tid, brygga öl i det egna mikrobryggeriet och göra upp med sin barndom hägrar.
Men planerna får läggas åt sidan när en död kropp flyter i land på ön. Kort därefter försvinner även en av tonåringarna efter en fest, spåren tyder på att hon blivit sexuellt utnyttjad innan hon försvinner.
Polisen påbörjar en utredning men vet inte riktigt vart de ska lägga fokus när den döda mannen inte går att koppla ihop med den försvunna tjejen. Plötsligt drar en historisk storm in över Mörkö och begränsar all kontakt med omvärlden. Jessica blir ensam polis på plats och hon försöker jobba vidare med fallen. Plötsligt står hon med ytterligare en död man och de blir fler...
Klockan tickar för att finna tjejen vid liv, vad betyder alla spår Jessica finner? Mördaren finns på ön i den hårda stormen och vem är nästa offer?
Det finns de som vet mer än de berättar men frågorna som inte ställs får ej heller något svar.
En spännande deckare som jag hade stor behållning av att läsa, har redan påbörjat del två i serien 🤓
Utgiven 2019
Första boken om Jessica Jackson och det är spännande från början till slut och helt oförutsägbar med upplösning som man inte har någon aning om!
Samuel Karlsson är en fantastisk författare! Jag rekommenderar att läsa boken!
Första gången jag läser en bok av Samuel Karlsson och jag blev inte besviken!

Fantastiskt bra och välskriven deckare med beskrivande miljöskildringar och levande personbeskrivningar.

Boken handlar om Jessica, en polis som precis tagit tjänstledigt från sitt jobb som polis och har tänkt att starta upp ett mikrobryggeri i sin pappas gamla ateljé (ett nedlagt mejeri) på Mörkö.

Det blir inte riktigt som Jessica tänkt sig då det dyker upp ett lik som visar sig vara ett mord på Mörkö.

Jessica får lägga sina planer åt sidan och blir beordrad att hjälpa till med utredningen.

Fler mord dyker upp och Jessica försöker att hitta ett samband mellan morden. Det verkar vara en seriemördare eftersom det ligger sex patroner med bokstäver i varje liks fickor.......samtidigt med morden så försvinner även en ung tonårsflicka efter en fest ....

Hela polisteamet arbetar mot klockan för att hindra fler mord och för att hitta sambandet....

En mycket välskriven och spännande deckare som jag tycker alla borde läsa.

Finns 2 till böcker i samma serie om Jessica Jackson , Morden på Mörkö är den första i serien.
Det är är första delen i serien om polisen Jessica Jackson. Jag hann bara läsa ett par sidor innan det blev olidligt spännande och jag kunde inte släppa ifrån mig boken. En riktig bladvändare, perfekt lagom långa kapitel. Lätt att hänga med i texten och bra beskrivningar av karaktärerna. Jag ser verkligen fram emot att läsa andra delen i den här bokserien. Ni får inte missa att läsa den här boken!!
En riktigt spännande bok. Första men inte sista boken jag läst av denna författare.. spännande från början till slut
Denna bok hittade jag i hyllan på en second hand butik och chansade på att den skulle vara bra och oj vilken succé detta blev. Boken är otroligt bra och spännande! Liksom en skärgårdsdeckare med ett avslut som är wow, vem gillar inte det? Trots att det är många olika karaktärer i boken så tycker jag författaren skriver tydligt och det blir inte det minsta rörigt för mig som läsare att hänga med på tåget.

Jag är så taggad på att läsa del två senare i sommar och kan varmt rekommendera denna kriminalroman till er.
Det här är den första boken i en serie om Jessica Jackson och hennes poliskollegor i den småländska staden Västervik. Här flyter plötsligt en död kropp iland ute vid skärgården och Jessica, som egentligen har semester, blir övertalad att delta i utredningsarbetet. Hon kan inte förneka att hon är nyfiken och dessutom anses hon ha en lokalkännedom som andra saknar. Jessica har också en förmåga att bli delaktig och inblandad i en mordutredning om hennes närstående är det, oavsett hur mycket hon än försöker hålla sig ifrån saken.

Bara ett kort tag efter att den avlidne spolats upp bland kobbarna försvinner en ung kvinna efter en fest. Det visar sig att festen spårat ur och i Västervik finns många känslor som ibland tenderar att brusa upp. Polisen tror att det är invånare som bott i trakten under flera generationer som vill sopa igen spår av sina hemligheter. Många av de bofasta gör å andra sidan allt för att hitta någon att skylla på bland de nyanlända i trakten. Det ska visa sig att Jessica och hennes kollegor får en hel del att göra. Det är nämligen släktband, affärsuppgörelser och mycket annat som ligger bakom mord och försvinnanden. Alla vill inte heller att polisen är i trakterna och snokar ska det visa sig.

Vad jag tycker om boken
Den här deckaren håller ett högt tempo överlag och såväl persongalleri som omgivning är väl beskrivet. Kanske är det för att jag inte är helt obekant med staden Västervik som den här boken lockar mig lite extra, och kanske är det också därför det blir lättare att se skärgården och skogarna framför ögonen under läsningen? Man kan dock inte bortse att författaren gjort ett gediget arbete i att ta reda på detaljer om staden.

När det gäller polisarbetet i boken kan jag ibland tycka att utredning blir lite långsökt och långdragen. Vissa saker känns otroliga, men det kan säkert också förekomma. Polisen läcker ut uppgifter kring det drunknade offrets identitet utan att denne är bekräftad och det kan låta osannolikt men det finns rötägg även inom poliskåren.

Jessica Jackson är en kvinna som däremot känns extremt realistisk och jordnära. Boken kretsar framför allt runt henne, men författaren får trots allt med detaljer om brotten och allt som skett kring henne på ett bra sätt. Det här är en bok som man inte gärna lägger ifrån sig direkt, utan man vill gärna ta ett kapitel till.