I mördarens skugga

Samuel Karlsson

Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA blir allt plötsligt väldig komplicerat. Han är nämligen inte glad över förändringarna som skett i hemmet. Liksom i Morden på Mörkö tvingas Jessica än en gång avbryta tjänstledigheten när hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete efter att det skett en serie brutala mord på ön.

Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. När det gäller Mikael finns det dessutom ännu en svårighet. Jessica vet nämligen att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram med den informationen utan att avslöja att hon är Mikaels hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv som är mördarens nästa offer.

SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kolleger på polisstationen i Hultsfred.

Det här är den andra delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i "country noir"-stil

"I mördarens skugga, seriens andra del, befäster Mörkö som kriminalmiljö och Mörköserien som klart läsvärda deckare."

Bengt Eriksson, BLT

Mindre

Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer... Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
I mördarens skuggaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178614844
I mördarens skuggaSvenska - E-bok
ISBN: 9789178615650
I mördarens skuggaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178612260
I mördarens skuggaSvenska - Pocket
ISBN: 9789178617241
Kriminalpolisen Jessica har bosatt sig i sitt barndomshem på ön Mörkö. Hon är delvis tjänstledig som polis, för att kunna satsa på sitt egna bryggeri, en öl som blivit väldigt populär.

Men så blir två dykare mördade. De hittas i sin båt, skjutna. Jessica blir tvungen att börja jobba mer igen för att hjälpa till. Men de är inte de sista morden. Snart har de ännu ett mord. Människor i Jessicas närhet är misstänkta. Är hon själv i fara? Hon har ju känt sig iakttagen ett tag.

När sen hennes pappa helt plötsligt återvänder, och vill sälja huset, får Jessica panik.

Jag har inte läst något av Samuel Karlsson tidigare, men det kommer bli fler.

Detta var en riktig bladvändare som jag sträckläste. Det gick inte att sluta, för när du trodde du visste vem som var mördare, hände något nytt som gjorde att man fick tänka om. Det var spänning genom hela boken, och den höll en verkligen i ett fast grepp.

Man kom snabbt in i handlingen trots att jag inte läst den förra. Så det går bra att läsa dem fristående.
Miljöbeskrivningarna var väldigt bra. Man kunde nästan se det framför sig.