I mördarens skugga

Bok av Samuel Karlsson
Del 2: Jessica Jackson. Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalinspektör och börjar få fart på sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö. Men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA grusas hennes planer. Han är inte alls glad över förändringarna som skett i hans gamla hem. När några dykare blir brutalt mördade tvingas Jessica lägga planerna för sitt bryggeri på is och hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete i jakten på gärningsmannen. Flera av öns innevånare verkar vara inblandade med dunkla motiv. Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. Jessica vet att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram utan att avslöja att hon är hans hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv kan vara mördarens nästa offer.
Mycket spännande bok. Tyckte även mycket om hans andra bok. Böcker som är svåra att lägga i från sig.
I mördarens skugga, andra boken om Jessica Jackson av Samuel Karlsson.
Det är sommar och extrem värme med besvärlig torka i Sverige och Mörkö är inget undantag.
Tidigt en morgon väcks många på den sommaridylliska ön av höga smällar, någon avlossar ett gevär två gånger.
Även tjänstlediga kriminalpolisen Jessica hör skotten men hennes fokus ligger mer på att skapa en tillvaro på ön med sitt mikrobryggeri. Nu kastas hon in i en utredning där mannen hon träffar i skogsgläntan när tid och lust faller på plockas in som misstänkt mördare, barndomskamraterna hittas mördade, en person smyger omkring på ön och skrämmer befolkningen. Crescendot blir ett iscensatt bröllop med ett illaluktande vittne och en berusad präst 🖤
Den här boken når inte riktigt lika högt som första boken, Jessica tar sig alldeles för stora friheter i sin roll som polis och öbo. Vem är hon att bestämma vad som är ok eller inte...? Kommer absolut att läsa tredje boken också för även om tjänstefel begås så är den här boken läsvärd 🤓
Utgiven 2019, pocketen 2020
Andra boken i serien om Jessica Jackson "I mördarens skugga " var nästan ännu bätte än den första boken! Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken, så spännande var den.

Boken är i princip en direkt fortsättning på den första boken så man kommer snabbt in i den.

Boken inleds med att Jessicas pappa Larry bestämt sig för att återvända till Mörkö och det gamla mejeriet och hans ateljé som Jessica förvandlat till ett mikrobryggeri.

Jessica har inte förvarnat sin pappa om att hon gjort om ateljén och bränt det mesta av hans tavlor....

Blir en del intriger kring relationen mellan Jessica och hennes pappa som dessutom har fått för sig att sälja mejeriet.

Boken inleds även med 2 råa mord på ett par i en båt som har varit ute och dykt när de blir brutalt nedskjutna. Vad har de dykt efter och varför blev de nedskjutna ?

Någon har även placerat vassa pålar på badplatser runt om på Mörkö, har detta något samband med morden?

Det kommer fler mord och flera ur Jessicas gamla kompisgäng blir mördade.

Jessica känner sig iakttagen vid ett flertal tillfällen och är mördaren ute efter henne också?

Mer vill jag faktiskt inte avslöja utan jag hoppas att ni kommer att läsa boken/ serien.

Den får 5 stjärnor av mig för den är spännande, lättläst, innehållsrik, verklighetstrogen, beskrivande miljöskildringar.

Läs!
Del två i serien om morden på Mörkö. Jessica Jackson är tjänstledig från sin tjänst på polisen och har fullt upp med sitt nystartade mikrobryggeri då hon blir indragen i flera otäcka mord på Mörkö. Dessutom har hennes far kommit hem och det inte utan komplikationer . Spännande och lättläst !
Det här är andra fristående delen i kriminalserien om polisen Jessica Jackson. Med olidlig spänning får vi följa mordutredning och det privata livet. En nagelbitare till bok, så välskriven och helt enastående. Ser verkligen fram emot den tredje delen i bokserien.
Kriminalpolisen Jessica har bosatt sig i sitt barndomshem på ön Mörkö. Hon är delvis tjänstledig som polis, för att kunna satsa på sitt egna bryggeri, en öl som blivit väldigt populär.

Men så blir två dykare mördade. De hittas i sin båt, skjutna. Jessica blir tvungen att börja jobba mer igen för att hjälpa till. Men de är inte de sista morden. Snart har de ännu ett mord. Människor i Jessicas närhet är misstänkta. Är hon själv i fara? Hon har ju känt sig iakttagen ett tag.

När sen hennes pappa helt plötsligt återvänder, och vill sälja huset, får Jessica panik.

Jag har inte läst något av Samuel Karlsson tidigare, men det kommer bli fler.

Detta var en riktig bladvändare som jag sträckläste. Det gick inte att sluta, för när du trodde du visste vem som var mördare, hände något nytt som gjorde att man fick tänka om. Det var spänning genom hela boken, och den höll en verkligen i ett fast grepp.

Man kom snabbt in i handlingen trots att jag inte läst den förra. Så det går bra att läsa dem fristående.
Miljöbeskrivningarna var väldigt bra. Man kunde nästan se det framför sig.