Alva N

Användarprofil

En man som heter Ove

Film från 2015 regisserad av Hannes Holm
Verkligen en film som berör en starkt. Välgjord, känslosam och så underbart fin film. Jag är ett stort fan av Backmans böcker och var orolig att filmen inte skulle göra honom rättvisa, men jag är inte besviken alls. Skådespelarna passar rollerna så perfekt och filmen är så komplett. En favorit!!

Flyga drake

Bok av Khaled Hosseini
En väldigt fin bok som berör starkt! Definitivt en vacker historia, och de som har rötter i mellanöstern kan absolut relatera till kulturen. Den är äkta, den är stark, och den är så fruktansvärt vacker. Läsvärd!!!

Folk med ångest

Bok av Fredrik Backman
En så underbar skildring av livets alla tankar, och alla olika människor man möter under sin tid i livet. Alla karaktärer känns äkta och välutvecklade. Backmans tankar och fantastiska citat ger boken en allvarlig och eftertänksam stämning mitt i allt det kaos och humoristiska som sker i övrigt i berättelsen. Aldrig blivit besviken av en Backman-bok, men denna är en favorit.
Gillar du att känna "åh, jag är inte ensam om att tycka att det är svårt att vara vuxen", då är denna bok absolut för dig. 'Folk med ångest' talar om för oss alla att oavsett hur mycket man kan sakna en kompass i livet ibland, så är vi aldrig, aldrig, ensamma.

Den andre Will Grayson

Bok av John Green och David Levithan
En ungdomsbok från 2 perspektiv - något jag personligen gillar mycket! Det finns absolut många bra och tänkvärda citat, men saknar något i själva berättelsen. Den tar på ett bra sätt upp många ungdoms-relevanta ämnen så som HBTQ+ och psykisk ohälsa i form av depression. Trots detta vill jag ha mer fokus på de två huvudpersonerna och få lära känna dem ordentligt. Jag tycker, trots första-perspektivet, att en annan karaktär blir mer framstående än Will Grayson och Will Grayson, tyvärr. Läsvärd! Men inte som förväntat. Som ett fan av John Green är jag nöjd, men känns inte som boken lever upp till hans standard-kvalitet.

Serial

Podcast med Sarah Koenig
Spännande podcast där du som lyssnare kan följa med i utredningen och hinner fundera själv över informationen som presenteras av läsaren Sarah. Det känns som att jag är på plats när jag lyssnar, och jag finner att jag ofta sitter och funderar mellan avsnitten för att försöka dra slutsatser innan mer information avslöjas. Den har bra struktur och allt presenteras tydligt så det är lätt att hänga med. Äkta bevis från utredningarna och intervjuer med de inblandade spelas upp - vilket såklart bidrar till lyssnarens upplevelse. Om du gillar true-crime och deckare eller kriminalserier så är detta podcasten för dig!

Förr eller senare exploderar jag

Film från 2014 regisserad av Josh Boone
Lika fantastisk som boken är denna känslosamma film som, från 3 olika perspektiv, visar hur ungdomar hanterar cancer. Hazel, som har accepterat sitt öde, men tänker på de som blir kvar. Augustus, som tycker att livet är en berg- och dalbana som bara går uppåt. Och slutligen Isaac, som bit för bit förlorar sin kropp till cancern, på ett ganska bokstavligt sätt.
Föräldra-oro, ungdomsdrömmar och kärlek. Vilken alldeles underbar kompott av det som påverkar oss så ofta i livet. Vare sig du själv eller någon du känner har/haft/aldrig haft cancer kan du troligen relatera till någon av dessa komplexa men ändå så allmänmänskliga karaktärerna. Som ett stort fan av John Greens böcker kan jag säga att filmen INTE är en besvikelse. Den fångar precis den där poetiska och eftertänksamma känslan som Green så väl förmedlar i sina böcker.
Var beredd på ett par tårar, men jag rekommenderar den starkt.

A Walk to Remember

Film från 2002 regisserad av Adam Shankman
Denna underbart sorgliga men fina film porträtterar det klassiska ”fiender till älskare”-temat. Fantastisk kärlek och tuffa motgångar skildras skickligt tillsammans med unika låtar inspelade särskilt för filmen. Mandy Moore förmedlar äkta känslor som verkligen kan kännas hos åskådaren.
En film som aldrig går ur tiden och definitivt borde ses av alla.

Mulan

Film från 1998 regisserad av Barry Cook och Tony Bancroft
I denna tecknade film med starkt budskap följer vi den kinesiska flickan Mulan som klär ut sig till pojke för att ta sin pappas plats i kriget mot hunnerna. Tillsammans med sin lycko-dracke kämpar hon för att smälta in bland de andra soldaterna utan att bli upptäckt. Denna fantastiska film är en sann förebild för mig, och tror att vi är många som kan lära oss av Mulans mod.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.