4.50 från Paddington

4.50 from Paddington
Bok av Agatha Christie
MORD UTAN VARE SIG LIK ELLER VITTNEN Inför julen reser mrs McGillicuddy för att hälsa på väninnan miss Marple. Men det som börjar som en avkopplande tågresa får en otrevlig vändning när mrs McGillicuddy bevittnar hur en kvinna stryps ihjäl i ett förbipasserande tåg. Det finns inga andra vittnen, inget lik hittas och varken tågpersonalen eller polisen tror på hennes berättelse. Miss Marple bestämmer sig för att ta reda på vad det var som egentligen hände ombord på tåget - och vem som är mördaren. 4.50 FRÅN PADDINGTON utkom 1957 och är en av de mest populära böckerna med den mysterielösande damen Jane Marple i huvudrollen. Boken ger prov på Agatha Christies osvikliga förmåga att iscensätta intrikata mordmysterier. Hur kan ett brott lösas när det inte finns några bevis för att det verkligen har skett? I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.
Mrs McGillicuddy blir vittne till ett mord som begås i en tågvagn som passerar parallellt när hon är på väg till sin väninna Miss Marple. Mrs McGillicuddy anmäler mordet, och när hon kommer till Miss Marple berättar hon om vad hon har varit vittne till och Miss Marple tror henne och börjar omgående gräva i detta mord. Hon misstänker tidigt att damen som blev mördad måste ha blivit utslängd från tåget, och hon har även hittat var det med största sannolikhet har skett.

Miss Marple tar kontakt med lyxhembiträdet Lucy, som hon känner sedan tidigare, och hon involverar henne i denna mordhistoria. Lucy lyckas få jobb hos familjen på vars ägor liket borde finnas, och hon kan börja snoka runt...

Kan bara säga, har ni den oläst så LÄS!
Klassisk Miss Marple historia! Spännande och oförutsägbart med härliga och komplexa karaktärer. En av de bästa Marple-böckerna.