canon of Sherlock Holmes

Baskervilles hund

The Hound of the Baskervilles
Bok av Arthur Conan Doyle
Arthur Conan Doyles allra mest berömda Sherlock Holmes-berättelse, romanen Baskervilles hund - av många deckarkännare kallad "the greatest detective story ever told". I nyöversättning av Charlotte Hjukström. Påkostat utförande, hårda pärmar, skyddsomslag med teckningar av Sidney Paget (som illustrerade många av Sherlock Holmes-berättelserna när de ursprungligen publicerades i The Strand Magazine).
Ett öde område med ett fåtal hus med rika människor terroriseras av en spökhund. Sherlock Holmes skickar dit doktor Watson för att kolla upp problemet. Ensam gör han undersökningen och boken innehåller många överraskningar och är den bästa mest spännande boken av Sir Arthur Conan Doyle.
En bok som har stått i min bokhylla i många år och som jag ofta återkommer till. En av mina favoritböcker helt enkelt. Jag älskar hur miljöerna skildras, hur delikata mysterierna är, hur snillrikt Sherlock Holmes finner lösningen på dessa mysterier och underligheter och även om man vet hur historierna slutar så är det inte för själva lösningarna som man läser om boken för utan för att förföras av tidsandan och hur det skrivna ordet förvandlas till en film som man ständigt vill se om och om igen.